0 beoordelingen

U maakt kennis met het bijzondere landschap en geschiedenis van het Land van Maas en Waal en de vaak moedige strijd tegen het water.

Het museum is in 1986 opgericht op initiatief van de Historische Vereniging Tweestromenland te Wijchen. De collectie werd bij de oprichting ondergebracht in het voormalige gemeentehuis van de opgeheven gemeente Appeltern in Maasbommel. Al gauw werd dit gebouw te klein en verhuisde het museum in 1994 naar het voormalige kloostergebouw Huize Sint Elisabeth in Beneden-Leeuwen.
Het gebouw staat al decennia lang midden in de gemeenschap. Het klooster heeft nog steeds een belangrijke historische plaats in Maas en Waal. Het kende vele functies: zusterklooster, bewaarschool, wijkgebouw, ziekenhuis, t.b.c. bestrijdingscentrum, polikliniek, kraamkliniek en tot slot verpleeghuis. In Wereldoorlog II werd het gebruikt als militair hospitaal en gaarkeuken. 
 
In 2009 werd het gebouw eigendom van de gemeente West Maas en Waal. Sinds 1994 is het Streekhistorisch Museum Tweestromenland hier gehuisvest. Na een respectvolle renovatie en uitbreiding is het museum vanaf 7 september  2010 weer geopend.
Er zijn verschillende tentoonstellingen en projecten,dus iedere museumliefhebber komt hier aan zijn trekken.


Kinderen 4-12 jaar € 2,50
Volwassenen € 5,--

Adres

Pastoor Zijlmanstraat 6658EE Beneden Leeuwen (Gelderland)

Openingstijden

April-Oktober
Di-Zo 13:30 uur-16:30 uur

November-Maart
Di-Wo en Zo 13:30-16:30 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen