0 beoordelingen

Het collectie- en verzamelbeleid van het Mondriaanhuis is een afgeleide van het tentoonstellingsbeleid en is gericht op twee categorieën.

De eerste categorie zijn de kunstwerken uit de vroege, figuratieve periode van Piet Mondriaan. Deze werken worden in De Schatkamer van het Mondriaanhuis tentoongesteld.

De tweede categorie bevat kunstwerken van hedendaagse kunstenaars die geëxposeerd hebben in het Mondriaanhuis. Deze kunstwerken worden geëxposeerd op de bovenverdieping van het museum onder het motto: 'Ik was hier'.

collecties
Het Mondriaanhuis heeft twee grote collecties in langdurige bruikleen. Uit deze collecties put het Mondriaanhuis regelmatig om tentoonstellingen samen te stellen in de kamers 4-5-6-7 op de bovenverdiepingen van het museum.

De eerste collectie bevat geometrisch-abstracte kunst, in langdurige bruikleen van het Instituut Collectie Nederland te Rijswijk verkregen. Het gaat in totaal om 115 objecten. Bekende namen als Jan Schoonhoven, Cesar Domela Nieuwenhuis, Peter Struycken, Carel Visser, Ben Akkerman en Joost Baljeu behoren tot deze collectie.

De tweede collectie bevat constructief concrete kunst met afmeting 30 x 30 cm, in langdurige bruikleen verkregen van internationaal werkende kunstenaars. Het gaat in totaal om 269 kunstwerken. Kunstenaars als Douglas Allsop, John Carter, Andre van Lier, Josef Neuhaus, Vera Molnar, Eric Saxon en Gilbert Decock behoren tot deze collectie.

Volwassenen - €10,00 (incl. €2,00 toeslag)
Museumkaart - € 2,00
CJP - €5,00

Adres

Kortegracht 3811 KG Amersfoort (Utrecht)

Openingstijden

dinsdag t/m zondag - 11:00-17:00 uur

gesloten op zondag, Koningsdag, 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen