0 beoordelingen

Verdiep je in grote en kleine verhalen over de Nederlandse literatuur. Schrijvers, thema’s en gebeurtenissen worden tot leven gebracht aan de hand van literaire schatten.

Het Literatuurmuseum in Den Haag (voorheen Letterkundig Museum) verzamelt, beheert en exposeert handschriften, brieven, foto's, schilderijen, illustraties en voorwerpen op het gebied van de Nederlandse literatuur vanaf 1750. Van de liefdesbrieven van J. Slauerhoff en het manuscript van De avonden van Gerard Reve tot portretten van Willem Frederik Hermans en de motorlaarzen van Jan Cremer. In de collectie zijn meer dan 6000 schrijvers vertegenwoordigd. Bezoek het Literatuurmuseum in Den Haag en ontdek de bijzondere verhalen uit de rijke literaire geschiedenis van ons land!

Collectie
Van liefdesbrieven tot manuscripten, van schrijversportretten tot kinderboekenillustraties: in de collectie van het Literatuurmuseum vind je alles wat te maken heeft met het werk en persoonlijke leven van schrijvers. Het Literatuurmuseum bevat meer dan drie strekkende kilometers aan documenten en objecten. Zo vind je er ruim 1,7 miljoen brieven, 225.000 manuscripten, 60.000 foto's en 55.000 kinderboekenillustraties. Het Literatuurmuseum beheert de belangrijkste collectie schrijversdocumenten van Nederland. Een literair erfgoed!

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Prins Willem-Alexanderhof 2595 BE Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen