1 beoordelingen

Het enige museum dat zich geheel en al richt op de hedendaagse Aboriginal kunst uit Australië. Er is een basiscollectie waarvan u een selectie op de homepagina van de site kunt zien; verder zijn er tentoonstellingen van moderne Aboriganal kunstenaars. Op de tweede verdieping, bij de permanente opstelling, ziet u een overzicht van stromingen en stijlen binnen de Aboriginal kunst. Van boombastschilderijen uit Arnhem Land, Law Poles uit Aurukun, doeken uit Centraal-Australië en de Kimberley tot fotografie uit de Australische steden. Elk jaar zijn er twee nieuwe tentoonstellingen om het inzicht in deze kunst en haar oorspromg te verdiepen.

Toegankelijkheidscheck
In april 2013 checkten én adviseerden 44 ANWB Vrijwilligers het Aboriginal Art Museum op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,6 en 8,4.

"Het museum heeft al veel aanpassingen gedaan om het toegankelijk te maken voor mensen in een rolstoel. Ze hebben er alles uitgehaald wat mogelijk is."
(ANWB Vrijwilliger april 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Oudegracht 3511 NP Utrecht (Utrecht)

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag: 10:00-17:00 uur
Zaterdag en zondag: 11:00-17:00 uur

Ook geopend op Paasmaandag, Hemelvaartsdag, Pinkstermaandag en Tweede Kerstdag.
Gesloten op maandagen, 1 januari, Koningsdag (27 april) en 25 december.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Echt gaaf om te zien :-)

no message