0 beoordelingen

Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de expositiezalen. De vaste opstelling van het museum, Brilliant Beauties, neemt de bezoeker in tien thema's mee op reis door de geschiedenis van de diamant. Op de tweede etage zijn wisselende exposities te zien.

Amsterdam Diamantstad
De stad Amsterdam en diamant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De geschiedenis van Amsterdam Diamantstad begint in 1586 en leeft tot op heden voort. Toch is de veelbewogen geschiedenis van de diamant niet bij iedereen even bekend. Het Diamant Museum Amsterdam onthult met films, foto's, sierraden, historische documenten en natuurlijk diamanten (echte en n(i)et echte) de verhalen achter de diamant.

Gouden Tijden
Met name in de 19e en begin 20e eeuw was de glorietijd van Amsterdam als kenniscentrum van diamant in de wereld. Het is niet voor niets dat wereldberoemde stenen als de Koh-I-Noor en de Cullinan door Amsterdamse diamantairs zijn geslepen. Ruim 400 jaar diamant historie in combinatie met het toerisme heeft Amsterdam gevormd tot de grootste diamantstad ter wereld.

Bijzondere Diamanten
Diamanten in alle soorten en maten zijn te zien in het Diamant Museum Amsterdam. Een bijzonder onderdeel van de tentoonstelling is de Diamond Experience waar de bezoeker het hart van de diamant binnengaat en vele beroemdheden zal tegenkomen. In de museumwinkel kan de diamantliefhebber terecht voor een uitgebreid assortiment echte diamanten en sieraden.

Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Paulus Potterstraat 1071 CZ Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen