0 beoordelingen

In het in 2012/2013 spectaculair uitgebreide spectaculair uitgebreide Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle ziet u topstukken van grote kunstenaars als Vincent van Gogh, Bernardo Strozzi, Isaac Israëls, Piet Mondriaan, Rob Scholte, Jeroen Krabbé.... maar veel en veel meer, ook in de vorm van tijdelijke exposities. Het Museum de Fundatie heeft inmiddels nationaal aanzien en prestige verkregen.

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen.  Het kasteel werd gerestaureerd en de bouwhuizen onder architectuur verbouwd tot museum, met de verzameling van collectioneur Dirk Hannema als uitgangspunt. De grondlegger van Museum de Fundatie bewoonde Kasteel het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. In 2003/2004 is het kasteel onder leiding van architect Gunnar Daan grondig verbouwd en gerenoveerd. Het huis, voorheen alleen te bezichtigen op afspraak, werd geheel heringericht en is sinds september 2004 volledig toegankelijk voor het publiek.

Toegankelijkheidscheck

In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 70 ANWB Vrijwilligers het Museum de Fundatie op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,3 en 8,1.

“Prachtige lift, goed te bedienen vanuit de rolstoel. Brede deur, ruim genoeg. De expositieruimtes zijn ruim, waardoor je mooi naar achteren kunt en de schilderijen vanuit de rolstoel goed kunt zien.”

(ANWB Vrijwilliger, november 2014)
Meer informatie over toegankelijkheidschecks?

t/m 17 jaar gratis, 18 en ouder € 9,00

Adres

Blijmarkt 8011 NE Zwolle (Overijssel)

Openingstijden

di t/m zo 11:00 - 17:00 ('t Nijenhuis & Beeldentuin)

Parkeren

Gratis

Adres

't Nijenhuis 8131 RD Heino (Overijssel)

Openingstijden

di t/m zo 11:00 - 17:00 ('t Nijenhuis & Beeldentuin)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen