2 beoordelingen

Jazeker! In Vledder vindt u Museums Vledder met onder meer het enige Museum Valse Kunst ter wereld!

Museums Vledder is een uit de hand gelopen hobby van Henk en Erna Plenter, met naast de Valse Kunst ook collecties van moderne glaskust en Noord-Nederlandse kunst. Een bezoek is een verrassing voor jong en oud.

Het valse kunst gedeelte is het grootst en ook het leukst: de Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Je mag gerust gaan zitten op de 2 Rietveldstoelen, of de "Denker" van Rodin even aanraken. Verder een opmerkelijke verzameling valse kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Ervaar de vermakelijke gratis rondleidingen. Deskundige rondleiders vertellen het, met een knipoog.

De collectie hedendaagse glaskunst richt zich voornamelijk op Europese glaskunst na 1945 en is naast de valse kunst in een eigen expositieruimte te bezichtigen. De verzameling is geconcentreerd op werk uit Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en de Scandinavische landen.

Tenslotte de bibliotheek, met schilderijen van o.a. Drentse meesters, een expositiezaal met wisselende tentoonstellingen, een museumwinkel en voor de inwendige mens de gelegenheid om in de bibliotheek of buiten op het terras nog wat te nuttigen. Voor de kinderen is en een eigen kinderatelier, waar ze hun eigen (valse) kunst kunnen maken.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Brink 8381 BE Vledder (Drenthe)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

gesloten van 9 januari t/m 31 maart 2017

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Leerzaam

no message

Leuk

Heel erg leuk