1 beoordelingen

Het Westfries Museum is een museum van de Gouden Eeuw. Innemend en eigenzinnig. Nieuwsgierig en verbindend. Het museum leidt u binnen in de belangrijkste episode uit de geschiedenis van West-Friesland. Een wereld vol herkenning en verbazing.

Het museum is gehuisvest in één van de mooiste monumenten van Hoorn pal aan het centrale stadsplein de Roode Steen. Het museum is  groter dan de rijkversierde voorgevel doet vermoeden. U brengt er met gemak twee uur door.

De totale collectie van het Westfries Museum omvat 30.000 objecten. Met elkaar geven ze een beeld van de cultuurgeschiedenis van de regio West-Friesland. Het accent ligt op de periode tussen 1500 en 1800. De aanloop, bloei en nasleep van De Gouden Eeuw.

Door het museum heen is een route uitgezet die u door 25 kamers en ruimten voert. Elke kamer heeft een eigen karakter en belicht een eigen onderwerp uit de geschiedenis. In de toelichtende zaalteksten vindt u achtergrondinformatie over het topstuk. Maar er is ook de mogelijkheid om de toelichting te krijgen via een audiotour, die aan de balie van het museum verkrijgbaar is.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Roode Steen 1621 CV Hoorn (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

.

Een leerzaam kijkje in de geschiedenis van west Friesland