0 beoordelingen

In het enige nog bestaande woonhuis en atelier van de beroemde schilder Rembrandt van Rijn leert u de meester persoonlijk kennen. Het huis is opnieuw ingericht met meubels, kunst en voorwerpen uit de 17de eeuw.
Hier was Rembrandt heer des huizes, maar ook kunsthandelaar, schilder, leermeester en hartstochtelijk verzamelaar van allerlei exotische voorwerpen, wapens, antieke beelden, opgezette dieren, enzovoort.
Het huis omvat tien woon- en werkvertrekken van Rembrandt, zoals de Kunst Caemer, de Groote Schildercaemer, de Sael en de Keucken. De vertrekken zijn teruggebracht in de oorspronkelijke staat. In de nieuwe vleugel van het museum is een grote collectie etsen van Rembrandt te zien. Daar vinden tevens de tijdelijke tentoonstellingen plaats.

Verfmeng demonstratie

Elke dag kun je komen kijken naar een demonstratie verfbereiding. In het atelier van Rembrandt wordt dan verf bereid zoals dat in de 17de eeuw werd gedaan. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs voor een gratis demonstratie. De demonstraties worden doorlopend gegeven tussen:
10:15 - 12:30 uur
13:00 - 16:45 uur

Etsdemonstraties

Dagelijks worden er etsen afgedrukt in de etskamer van Museum Het Rembrandthuis op dezelfde manier als Rembrandt het zelf deed. De demonstraties worden doorlopend gegeven tussen:
10:15 - 12:30 uur
13:00 - 16:45 uur

Volwassenen: €12,50
Kinderen t/m 5 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 17 jaar: € 4,-
CJP en Stadspas: € 10,-
Studenten en ISIC: € 10,-
I Amsterdam City Card: gratis
Museumkaart: gratis
Vrienden van het Rembrandthuis: gratis
Leden Vereniging Rembrandt: gratis
Alle prijzen zijn inclusief audiotour.

Adres

Jodenbreestraat 1011NK Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen