0 beoordelingen

De Galerij is gelegen aan het Buitenhof, op vijf minuten lopen van het Mauritshuis. Een bezoek aan de Galerij is goed te combineren met een bezoek aan het Mauritshuis, of met een bezoek aan de naastgelegen Gevangenpoort. Voor beide combinaties zijn voordelige combinatietickets verkrijgbaar.

De Galerij Prins Willem V wordt wel het verborgen juweel van Den Haag genoemd. Prins Willem V van Oranje-Nassau liet de zaal in 1774 bouwen om er zijn indrukwekkende schilderijenverzameling tentoon te stellen. De wanden hingen er bomvol, zodat de rijkdom van zijn verzameling goed te zien was.

De schilderijenverzameling van de Prins vormde de basis voor de collectie van het Mauritshuis. Beroemde meesterwerken als De stier van Potter en Het aards paradijs van Rubens en Brueghel werden ooit in de Galerij tentoongesteld.

Sinds enkele jaren is de Galerij Prins Willem V in oude luister hersteld. Ruim 150 oude meesters uit de collectie van het Mauritshuis (waaronder werken van Steen, Rubens en Potter) hangen er nu weer zij aan zij. Kristallen kroonluchters, zijden wandbespanning en overdadige gordijnen maken de vorstelijke uitstraling compleet.

In de Galerij Prins Willem V waant u zich als bezoeker even aan het hof van Prins Willem V. 

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Buitenhof 2513 AH Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen