1 beoordelingen

De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze planeet. In 2016 vernieuwt het Museon zijn permanente tentoonstelling! Vanaf oktober 2016 heten we iedereen welkom in de nieuwe expositie ONE PLANET!

ONE PLANET gaat in op de belangrijkste voorwaarden voor een vreedzame, rechtvaardige en veilige wereld: een eerlijke verdeling van voedsel, water en energie en aanvaarding van verschillen in culturele identiteit. Maak een interactieve ontdekkingsreis langs 17 thema’s waar verschillende wereldwijde problemen met mogelijke oplossingen worden gepresenteerd. Iedere uitdaging is gerelateerd aan één van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Waar komt ons eten vandaan en wat eten we over vijftig jaar? Wat doen we om onze zeeën te beschermen? Welke energie gebruiken we nu en in de toekomst? Voeren we straks oorlog om drinkwater?

In verband met de werkzaamheden is de bovenverdieping van het Museon van 1 juni t/m midden oktober 2016 helaas niet toegankelijk. Uiteraard ben je in de tussentijd welkom in onze tijdelijke tentoonstellingen: Illusions, magie of wetenschap en National Geographic - Onbekende Wereld!

Illusions is een expositie over onze zintuigen! Ervaar hoe bepaalde waarnemingen echt lijken maar door de hersenen toch verkeerd worden uitgelegd. Hoe komt het dat de werkelijkheid anders kan zijn? Wat is de rol van je hersens bij de waarnemingen die ze doen? (te zien t/m 5 maart 2017)

In National Geographic – Onbekende Wereld zie je prachtige foto’s van adembenemende plekken, enerverende gebeurtenissen, bijzondere verschijnselen en intrigerende voorwerpen. De fotografen behoren tot de beste ter wereld. (te zien t/m 28 augustus 2016)

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 42 ANWB Vrijwilligers het Museon op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,8 en 8,0.

“Door geluidspalen op verschillende hoogtes is het geluid voor jong en oud, voor mobiel en minder mobiel goed hoorbaar!”

(ANWB Vrijwilliger, november 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Stadhouderslaan 2517 HV Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website


Tijdens de schoolvakanties ook op maandag geopend.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

leuke doe expositie over romeinse tijd

gisteren met tienerdochter naar museon geweest. tijdelijke expositie over techniek in de romeinse tijd vond ze ontzettend leuk. bouw zelf een romeinse stad, ontdek verschil in gebruiksvoorwerpen toen en nu, bouw zelf een waterloop, het nut van een katrol, etc.. Een leerzaam bezoek voor bovenbouw basisschool en jonge tieners. ook nog leerzaam voor pa en ma :-)