1 beoordelingen

De tentoonstellingen en activiteiten gaan over de mens en onze wereld, de aarde. Je komt meer te weten over hoe de aarde is ontstaan, wanneer de dino's leefden, hoe de eerste mensen eruit hebben gezien, waar wij onze energie vandaan halen, hoe verre volken leven en hoe mensen recht en vrede kunnen bewaren. Een leuk doe-museum!

Interactief museum

In het Museon leer je door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde, want er zijn telkens wisselende tentoonstellingen en veel activiteiten voor het hele gezin.

Collectie van het Museon

De collectie van het Museon telt zo'n 270.000 objecten. Met onder andere gesteenten, fossielen en mineralen, de biologiecollectie met opgezette dieren, alle aspecten van flora en fauna uit de hele wereld zijn erin terug te vinden, al ligt de nadruk op soorten uit Nederland en de vroegere koloniën. De collectie geschiedenis is heel breed en loopt uiteen van archeologie, prehistorie, onderwijs en opvoeding en de Tweede Wereldoorlog. De collectie natuurkunde en techniek telt zo'n achtduizend voorwerpen.

Cinekid AppLab
In Cinekid AppLab kunnen kinderen en ouders creatieve en educatieve apps uitproberen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf een stop-motion filmpje maken of een kleurplaat tot leven laten komen in 3D. Interactiviteit staat hierbij centraal in samenhang met ontdekkend leren: kinderen worden in Cinekid AppLab uitgedaagd te leren door zelf aan de slag te gaan.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Stadhouderslaan 2517 HV Den Haag (Zuid-Holland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website


Tijdens de schoolvakanties ook op maandag geopend.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

leuke doe expositie over romeinse tijd

gisteren met tienerdochter naar museon geweest. tijdelijke expositie over techniek in de romeinse tijd vond ze ontzettend leuk. bouw zelf een romeinse stad, ontdek verschil in gebruiksvoorwerpen toen en nu, bouw zelf een waterloop, het nut van een katrol, etc.. Een leerzaam bezoek voor bovenbouw basisschool en jonge tieners. ook nog leerzaam voor pa en ma :-)