0 beoordelingen

Door de jaren heen is er veel met het museum gebeurd. In april 2007 werd een modernisering van het museum afgerond, waarbij een nieuwe multifunctionele zaal, en een zaal met permanente tentoonstelling van het werk van de kunstenaar Ernst Leijden zijn ingericht.
 
De collectie van het museum wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Urk samen met de gemeente in stand gehouden. Zonder deze groep vrijwilligers zou het museum de uitstraling niet hebben, die het momenteel heeft. Het museum wil met de collectie de aandacht vestigen op de geschiedenis van Urk. En die is meer dan interessant!

Tot 1939 was Urk bijvoorbeeld een eiland in de Zuiderzee en in het museum kunt u dan ook aan de hand van verschillende exposities een beeld krijgen van de wijze waarop de Urkers geleefd hebben. Van de strijd om te overleven als armoedige eilandbewoners, tot een redelijke welstand die ze nu hebben als bewoners van een "eiland" aan de vaste wal. Urk kent ook een eigen dialect. Een eigen klederdracht. Urk leeft van het water, van de visserij. En juist die aspecten maken een bezoek aan het museum leerzaam en waardevol. De vele positieve reacties uit het gastenboek van het museum getuigen ook daarvan. Dit museum is een bezoek zeker meer dan waard.

Volwassenen€ 4,75
Kinderen 0-5 jaar gratis
Kinderen 6-12 jaar € 2,60
Houder 65+ kaart € 4,50
Groepen > 25 personen € 4,50
Gezinskaart (2 ouders + kinderen < 12jr) € 13,00
Houder Museumjaarkaart gratis

Adres

Wijk 8321EP Urk (Flevoland)

Openingstijden

april tot en met oktober - maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
november tot en met - maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen