1 beoordelingen

Een dag dwalen door het oudste museum van Nederland, Boijmans Van Beuningen, betekent een rondgang door de geschiedenis van de kunst. U ziet topstukken zoals van Hiëronymus Bosch, Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh en Salvador Dalí. De verzameling schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, prenten en gebruiksvoorwerpen is uniek. Natuurlijk maakt u ook een ommetje in de beeldentuin. Verder doet u indrukken op van de belangrijkste stromingen in de kunst, zoals impressionisme, modernisme en surrealisme, maar ook van stijlen in ontwerp en design. Het uiterlijk van gebruiksvoorwerpen heeft zich in 8 eeuwen flink ontwikkeld en dat is hier te zien. Het bakstenen gebouw zelf (1935) is inmiddels ook een landmark binnen Rotterdam.

Veelzijdig Boijmans
Dit najaar biedt Museum Boijmans Van Beuningen een boeiend en zeer gevarieerd programma.

De eerste tentoonstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, ‘Alles kids’, is open. Het museum toont video’s, installaties, sculpturen en kunstwerken. De werken staan op de grond of hangen lang zodat de kinderen ze heel goed kunnen bekijken.

In de jubileumexpositie ‘Gispen Specials – De klant is koning’ toont Boijmans de onbekende ontwerpen van deze bekende Nederlandse meubelfabriek.

En u maakt kennis met kunstenaar Fra Bartolommeo, tijdgenoot van Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo, en één van de vier belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse Hoogrenaissance. In deze tentoonstelling staat het hele creatieve proces centraal van tekening tot schilderij. Dankzij bijzondere bruiklenen worden voor het eerst in Nederland 11 schilderijen van Fra Bartolommeo getoond. Sommige hebben Italië nog nooit verlaten.

volw. € 17,50
Jongeren t/m 18 zijn gratis.

Adres

Museumpark 3015 CX Rotterdam (Zuid-Holland)

Openingstijden

Di t/m zo 11:00 - 17:00

Open: Paas- en Pinkstermaandag. Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koninginnedag, 1e Kerstdag

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Fraai overzicht van schilderkunst 1400-heden. Tentoonstelling Fra Bartholemeo fantastisch.

Zeer mooi vormgegeven tentoonstelling over Fra Bartholomeo, Florentijns kunstenaar rond 1500.