2 beoordelingen

U kunt er de Brabantse Kempen optimaal beleven. Ons museum geeft een goed beeld van het leven, wonen en de tradities van de Kempische mens in de periode 1850-1960.
Op de nieuwe museale zolder ziet u de agrarische ontwikkeling van de Kempen. In de vroegere koeienstal kunt u objecten bezichtigen uit eigen collectie aan de hand van 4 thema’s: Onderwijs, Hygiëne, Religie, en Warmte en Licht. Dit kan jong en oud op een educatieve en ontspannen wijze beleven. In de binnenschuur zijn het gehele jaar door wisselende tentoonstellingen.
In het Speulhuis staan naast de oude volksspelen, ook moderne spelen opgesteld waarmee kinderen op speelse wijze kennis kunnen maken met techniek. Ook buiten kunt u de oude volksspelen beleven zoals beugelen en kegelen. Op het terrein is een prachtige kruidentuin, moestuin, bloemenhof en boomgaard. Zowel het museum als de tuin is geheel toegankelijk voor mensen met een beperking.
Zoals u ziet is er van alles te zien en te beleven. Breng ook een bezoek en laat u verrassen!


Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 48 ANWB Vrijwilligers het Kempenmuseum de Acht Zaligheden op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 8,1 en 8,4.
"Prima grote lift. Een rollator en rolstoel zijn vooraf te reserveren. Het museum is heel overzichtelijk zodat het ook vanuit een rolstoel genieten is.”
(ANWB Vrijwilliger, november 2014)
Meer informatie over toegankelijkheidschecks?

Volw € 4,00
Kind t/m 14 jr gratis
Rondleiding met gids (op afspraak) € 2,50

Adres

Kapelweg 5521 JJ Eersel (Noord-Brabant)

Openingstijden

Ma t/m vr van 10:00 – 17:00 uur
Za en zo van 13:00 – 17:00 uur

Gesloten op Carnaval (zaterdag en zondag), 1ste kerstdag en nieuwjaarsdag.
Op 1ste en 2de Paasdag, Hemelvaartsdag, Koningsdag, 1ste en 2de Pinksterdag en 2de Kerstdag zijn wij geopend van 13:00 – 17:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

de acht zaligheden echt zalig

Mijn kleinzoon Floris van 9 en ik 79 hebben ons uren vermaakt, de moeite waard om dit te museum te bezoeken, komen in het najaar zeker nog terug.Floris zag vele dingen die opa ook nog in huis had. Hij zou best in die tijd geleefd willen hebben, volgens hem hadden de mensen in die tijd niet zoveel haast. Prachtig dat hij deze dingen opmerkt

Leuke sfeer en mooi museum

Heel mooi uitatapje