2 beoordelingen

Hier is het pareltje van de Kempen gevestigd. De authentieke boerderij met heerlijke moestuin, geurige kruidentuin en rustgevende boomgaard toont het leven van de Contente mens. Deze ontwikkelde zich in de loop der jaren van keuterboer tot agrarisch manager en van smokkelaar tot sigarenindustrieel.

Ontdek de boerenwoning, zoek de schuilkelder, bewonder de tentoonstellingen en wordt ondergedompeld in het leven van een eeuw geleden. Dit prachtige verhaal van de Kempische mens wordt op een interactieve wijze verteld, maar u kunt zelf ook aan de slag. Maak een sigaar op authentieke wijze of test de Oudhollandse spelen in de buitenlucht of in het ‘Speulhuis’.

Interactie met de bezoeker staat in 2017 centraal, 100 Jaar ‘De Stijl” is hierbij de inspiratiebron. Kunstenaars uit de omgeving tonen hun creativiteit, maar bezoekers mogen ook zelf aan de slag met rood, geel en blauw. Uiteraard wordt er weer volop aandacht besteed aan de kinderen. Onze kinderdagen beginnen bijna ‘beroemd’ te worden.

Tevens zijn er 2 nieuwe arrangementen voor groepen:
De Museumsnuffel doet een beroep op de speurneus maar ook op samenwerken en fysieke inspanning. Leuk voor de hele familie of bedrijfsuitstapje.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw, uniek arrangement “ het KoeienRondje “ waarbij een bezoek wordt gebracht aan een melkveehouderij in Eersel.

Zoals u ziet valt er van alles te beleven in het Kempenmuseum; dus houd de kalender in de gaten!

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Kapelweg 5521 JJ Eersel (Noord-Brabant)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

de acht zaligheden echt zalig

Mijn kleinzoon Floris van 9 en ik 79 hebben ons uren vermaakt, de moeite waard om dit te museum te bezoeken, komen in het najaar zeker nog terug.Floris zag vele dingen die opa ook nog in huis had. Hij zou best in die tijd geleefd willen hebben, volgens hem hadden de mensen in die tijd niet zoveel haast. Prachtig dat hij deze dingen opmerkt

Leuke sfeer en mooi museum

Heel mooi uitatapje