1 beoordelingen

Kasteel Muiderslot is ingericht als Rijksmuseum en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De zalen en vertrekken van het Muiderslot zijn ingericht met een schitterende collectie schilderijen, meubelen, en voorwerpen uit de tijd dat de bekende schrijver en dichter P.C. Hooft daar woonde. De kamers  van het kasteel zijn nog precies ingericht zoals het vroeger was. Een kenmerkende eigenschap van het kasteel zijn de achtenveertig schietgaten, die vroeger de veiligheid van de omgeving van het kasteel moesten waarborgen.                                       

Het Rijksmuseum Muiderslot is een middeleeuws kasteel, dat tot de best bewaarde kastelen van Nederland gerekend mag worden. De eerste bewoner en tevens bedenker van het kasteel was Graaf Floris V in 1285, die het kasteel liet bouwen nadat hij het gebied van Muiden in bezit had genomen. In 1609 trok P.C. Hooft in het kasteel. Rond de negentiende eeuw raakte het slot in verval en na 1895 is het Muiderslot tweemaal ingrijpend gerestaureerd.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB ledenvoordeel.
Voor actuele prijzen zie de website.

Adres

Herengracht 1398 AA Muiden (Noord-Holland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Kindvriendelijk, mooi en leerzaam kasteel

Erg mooi en goed onderhouden kasteel. Prachtige geschiedenis en zeer kindvriendelijk vanwege de vele leuke kinder activiteiten en kinder opdrachten. De tuinen zijn ook mooi en het uitzicht naar Pampus is een mooie plek om even te lunchen. Het is tevens de eerste plek waar ik een baby verschoon plek tegen ben gekomen in het mannentoilet. De kinderwagen kan je echter wel thuislaten.