1 beoordelingen

Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.
Feest der herkenning!
Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Prachtige opstellingen maken een bezoek tot een waar Feest der Herkenning. Wandel in een oud winkelstraatje, of ga weer eens in de schoolklas van vroeger zitten. De sfeer van toen brengt het jeugdsentiment helemaal boven!  
Oude gevangenis
Het museum is gevestigd in een prachtige locatie; een oude gevangenis op het Oostereiland, vlakbij de mooie haven van Hoorn. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw is dit nog goed te zien. In de zalen waar ooit gevangenen sliepen, toont het museum nu  in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw. In drie zalen zijn ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken.
Dagje Hoorn
Hoorn is een prachtige stad om te bezoeken als u naar het museum komt. Hoorn heeft een rijk verleden. De sporen van de VOC zijn overal in de stad terug te vinden. Van historische gebouwen, monumentale gevels, oude pakhuizen en koopmanswoningen tot en met een groot deel van het stratenpatroon uit die tijd. Hoorn heeft leuke restaurantjes en terrasjes, de gezellige havens met de vissersboten en de plezierjachten, kaaspakhuizen, musea, markten, bijzondere wandeltochten, het stoomtreintje naar Medemblik. Het is bijna teveel om op te noemen. Ervaar zelf de mooie combinatie van oud en nieuw in Hoorn!

Volwassenen € 8,00
Kinderen 4 tot 16 jaar € 3,50

Adres

Krententuin 1621 DG Hoorn (Noord-Holland)

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur.

Op 2e Kerstdag, 1e en 2e Pinksterdag, 1e en 2e Paasdag en Hemelvaartsdag wel geopend, maar vanaf 12 uur!

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

In 1 woord "geweldig"

Of je nu oud of jong bent, dit museum haalt leuke herinneringen naar boven. De tijd historie van de woonkamers in verschillende jaartallen is erg leuk om te zien. Wij zijn zelf een koppel van half 30 en zelfs wij stonden versteld van spullen en apparaten die we alweer vergeten waren. Wat dacht je van de walkman of de gameboy en ga zo maar door. Verder was het voor mijn ouders helemaal een leuke ervaring en zeker een herinnering. Vooral uit hun jeugd waren er veel dingen te zien. Het is niet groot maar je zien er enorm veel. Het is zeker de moeite waard. En daarna kan je gezellig een drankje halen in de leuke stad Hoorn.