Koop je ticket voor het Museum van de 20e Eeuw met 20% korting

2 beoordelingen

Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Tentoonstellingen

Het museum toont in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw, maar heeft in drie zalen ook steeds wisselende exposities.

Oude gevangenis
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn.

Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw!
Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde.

Leden
volw. van € 9,- voor€ 7,20
4 t/m 16 van € 4,- voor€ 3,20
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Museum van de 20e Eeuw. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Museum van de 20e Eeuw. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 december 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Adres

Krententuin 1621 DG Hoorn (Noord-Holland)

Openingstijden

ma t/m vr: 10.00 - 17.00 uur
za en zo: 12.00 - 17.00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Wat een feest!

Dat "feest der herkenning" gaat helemaal op, wat leuk om al die oude huiskamerinrichtingen te zien naast de keukens en van de eerste electronica tot steeds geavanceerder, echt genieten. Ook alle speelgoed en de winkeltjes zijn erg leuk om te bekijken. Ontzettend grappig hoeveel keer je "oh ja" roept bij elk item wat je herkent ;) Ik vond wel jammer dat, in mijn ogen, de brommers niet compleet waren. Voor zover ik weet had je 3 hoofdmerken en dat dat zelfs een soort cultuur vormde per merk, ik hoop dat in de toekomst de Zündapp/Kreidler/Puch gezellig naast elkaar komen te staan. Kleine kanttekening voor een erg leuk museum voor jong, oud en alles er tussenin. Ik kom hier zeker nog een keer!

In 1 woord "geweldig"

Of je nu oud of jong bent, dit museum haalt leuke herinneringen naar boven. De tijd historie van de woonkamers in verschillende jaartallen is erg leuk om te zien. Wij zijn zelf een koppel van half 30 en zelfs wij stonden versteld van spullen en apparaten die we alweer vergeten waren. Wat dacht je van de walkman of de gameboy en ga zo maar door. Verder was het voor mijn ouders helemaal een leuke ervaring en zeker een herinnering. Vooral uit hun jeugd waren er veel dingen te zien. Het is niet groot maar je zien er enorm veel. Het is zeker de moeite waard. En daarna kan je gezellig een drankje halen in de leuke stad Hoorn.