2 beoordelingen

Het Ir.D.F. Woudagemaal uit 1920 is eigendom van Wetterskip Fryslân en het grootste en enige werkende stoomgemaal ter wereld. Bij een hoge waterstand zorgt het voor droge voeten in Friesland. In 1998 is het monument op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.
 
Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, waar jong en oud worden geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Friesland. De educatieve expositie is een echte aanrader met een filmzaal, 3D-animaties, ervaringsobjecten en een spannende speurtocht waarmee en ‘echt’ diploma kan worden verdiend. Hier ontdekt en beleeft jong en oud de immense kracht van stoom en water! Om ook buitenlandse bezoekers een optimale beleving te kunnen bieden is er een gratis meertalige audiotour applicatie beschikbaar voor smartphone of tablet.

kinderen (t/m 5 jr) - gratis
kinderen (6 t/m 16 jr) - €5,00
volwassenen - €8,00

Adres

Gemaalweg 8351 PS Lemmer (Friesland)

Openingstijden

Februari t/m december en in de kerstvakantie:
dinsdag t/m zaterdag 10 - 17
zondag 13 - 17

Aanvang rondleidingen tot 16:00 uur
Kijk voor openingstijden op feestdagen en tijdens speciale evenementen op de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Interessant en mooi

Een fantastisch stuk erfgoed wat door leuke rondleiders op een goede manier voor het voetlicht wordt gebracht. Ook de uitleg in het bezoekerscentrum, en de film, zijn zeer de moeite waard.

Leuk, mooi en interessant

Erg leuk om dit stoomgemaal te bewonderen. Interactief, leerzaam en leuk! Het nieuwe bezoekerscentrum is ook zeker de moeite waard. Het mooiste is wanneer het gemaal daadwerkelijk draait, maar ook wanneer het stil ligt is het echt een aanrader.