1 beoordelingen

Ga op ontdekkingstocht door het museum en kom van alles te weten over het ontstaan van Flevoland. Meer dan 6.000 jaar geleden leefden er al mensen in het gebied dat voornamelijk uit moeras bestond. Daarna verdween het land onder water. Dankzij de plannen van Cornelis Lely en de noeste arbeid van de polderpioniers, kon het gebied worden drooggelegd en konden er weer mensen wonen... op de bodem van de voormalige zee! Kinderen gaan in Nieuw Land aan de slag met deze onderwerpen als zij als archeoloog speuren naar voorwerpen in het zand, zich een ingenieur wanen als ze dijken bouwen in het Watertheater en…het spannende onderwatersprookje meemaken van de Watermensen. Voor volwassenen zijn er films en diverse tentoonstellingen over het Zuiderzeeproject en de bewoners van Flevoland van vroeger tot nu en in de toekomst. Heel bijzonder is het skelet van Michelle: dit is het 1 na oudste skelet van Nederland. Te zien in Nieuwland!

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 32 ANWB Vrijwilligers Nieuwland Erfgoedcentrum op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,9 en 8,2.

“Ruime ingang met lage kassa/balie. Het vriendelijke personeel heeft uitgebreid voorlichting over de mogelijkheden voor minder mobiele  bezoeker.”
(ANWB Vrijwilliger, oktober 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Oostvaardersdijk 8242 PA Lelystad (Flevoland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

erg leuk voor kinderen

De entree valt tegen (donker, saai en niet erg gastvrij), maar eenmaal bij de tentoonstellingen zelf is het erg leuk voor kinderen. Het spelen met water en al spelenderwijs leren over polders, archeoloog mogen zijn, kijken naar oermensen sluiten vonden mijn kinderen van 3 en 6 superleuk.