0 beoordelingen

Een prachtig gerestaureerd stadspaleis.Het Markiezenhof is ontstaan in de periode tussen 1485 en circa 1520, als resultaat van een aantal verbouwingen en uitbreidingen van het middeleeuwse hof van de heren van Bergen op Zoom.

Het Markiezenhof heeft in de loop der tijd verschillende functies gehad. Zo is het complex in het verleden gebruikt als: adellijk woonpaleis , bestuurscentrum van het Markiezaat , militair hospitaal en als kazerne (1819-1957). In 1968 besloot men het gebouw voor publiek open te stellen door er een museum van te maken. Anno nu herbergt het Markiezenhof drie musea (stad & regio, kermis en internationale politieke spotprenten). Vanaf 2010 is het regionaal archief ook ondergebracht in het complex. Het Markiezenhof is een belangrijk visitekaartje van de stad. Ga op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen U krijgt een beeld van de geschiedenis van stad en regio.

Toegankelijkheidscheck

In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 52 ANWB Vrijwilligers het Markiezenhof op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 6,5 en 8,4.

"De medewerker die ons ontving, gaf meteen duidelijk op de plattegrond aan welke ruimte wél en welke niet toegankelijk waren met een rolstoel. Zodat we uitgebreid de tijd namen voor hetgeen we wél konden bezoeken.”

(ANWB Vrijwilliger, november 2014)
Meer informatie over toegankelijkheidschecks?

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Steenbergsestraat 4611TE Bergen op Zoom (Noord-Brabant)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen