3 beoordelingen

In twaalf prikkelende en interactieve tentoonstellingen ontdek je als bezoeker op je eigen manier 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis.

Sfeervolle tentoonstellingen zoals de ‘Atlassen’ en de ‘Navigatie-instrumenten’ tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Bovendien zijn er speciale tentoonstellingen voor families, zoals 'Het verhaal van de Walvis' en 'Het leven aan boord'.

Een absoluut hoogtepunt is de Koningssloep. Deze zeventien meter lange sloep is ontworpen voor Koning Willem en een feest voor het oog: van de boeg tot de spiegel is de Koningsloep rijkelijk versierd met gouden ornamenten.

Je kunt tijdens je bezoek gebruikmaken van de gratis audiotour of deelnemen aan de rondleiding.

Elke schoolvakantie is er een speciaal familieprogramma.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Zie voor actuele prijzen de website.

Adres

Kattenburgerplein 1018 KK Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

voor actuele openingsdata en -tijden zie de website

Gesloten op 1e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

3 beoordelingen

Erg de moeite waard. Voor jong en oud.

Er is veel te zien, zodat je er makkelijk een dagje zoet kan zijn, voordat je alles gezien hebt. De geboden informatie is voor alle leeftijden interessant. Enig minpuntje was in het restaurant. Er stond genoeg bediening, maar die werken blijkbaar in een eigen wijk, want ze keken niet naar onze tafel. Moest wachten tot onze ober tijd had.

Heel goed

Interessant, verschillende vleugels met zowel voor kinderen als volwassenen erg uiteenlopende tentoonstellingen en prachtige collectie.

Kinderen vriendelijk

Na renovatie is nu veel beter geworden. Het is heel mooi gemaakt en vooral voor kinderen is heel nuttig.