Bestel tickets voor Museum Klok & Peel van € 8,- voor € 6,-

2 beoordelingen

Klok
Het museum herbergt de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volg je alle thema’s die met de klok te maken hebben. Vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het klokkengieten, klinken als een klok, uurwerken en beiaarden. In de fraaie grote zaal zijn de ‘Klokken van de wereld’ geëxposeerd met schitterende exemplaren uit alle werelddelen.

Peel
De tweede collectie van het museum omvat de boeiende natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. Het begint met de ‘onzichtbare natuur’, waaronder een ondergrondse vossenburcht. Daarna volgt ook deze collectie een tijdlijn. In ‘De Peel aan zee’ zijn fossielen en een levensgroot mammoetskelet te zien. De expositie ‘Van Peelmoeras tot nationaal park’ toont de rijke flora en fauna van het gebied. In ‘De bewoonde Peel’ staan de cultuur en de mens centraal, waaronder de in De Peel gevonden Gouden Helm.

Tuinen
In de fraai aangelegde tuinen aan de achterzijde van het museum komen de twee museumcollecties bij elkaar ‘van kruidentuin tot klankentuin’. Daar staat ook de grote glazen Oranjerie waar workshops, educatieve projecten, evenementen en zomeravondconcerten worden georganiseerd.
 
Het vernieuwde Museum Klok & Peel is echt een museum van deze tijd. In de eerste plaats heeft het alle moderne voorzieningen om individuele bezoekers en groepen een dag lang te kunnen verwelkomen, waaronder een gezellig museumcafé met buitenterras. Ook is er een filmzaal, educatieruimte, een museumwinkel en digitaal informatiecentrum. Vanuit het voor het museum gelegen Museumplein vertrekken diverse wandel- en fietsroutes.

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 36 ANWB Vrijwilligers het Museum Klok & Peel op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 8,1 en 9,3.

“Er zijn vier rolstoelen en een rollator te leen bij de receptie. Deze kan je vooraf reserveren.”

(ANWB Vrijwilliger, november 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

Leden
vanaf 16 jr van € 8,- voor€ 6,-
65+ van € 7,- voor€ 5,-
4 t/m 15 jr van € 4,- voor€ 3,-
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Museum Klok & Peel. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Museum Klok & Peel. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 3 september 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 3 september 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 3 september 2017.

Adres

Ostaderstraat 5721 WC Asten (Noord-Brabant)

Openingstijden

di t/m vr 09.30 tot 17.00
za, zo en ma 13:00 tot 17:00

feestdagen 13.00 tot 17.00

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

een gezellig uitje voor elke leeftijd

Voor elke leeftijd is er wel iets te zien.

Een interessant dagje uit

Het Klok en Peelmuseum is mooi en in modern jasje gestoken museum waar de combinatie klokken en de Peel heel mooi samen komen in een grote collectie. Veel uitleg en de samenstelling van het Peelmuseum is zeker aan te bevelen. Er zit een grote buitengedeelte bij waar de Peel tot leven komt in al haar facetten en kleuren. Kan het museum warmpjes aanbevelen, ook met kinderen.