1 beoordelingen

Sommigen komen uit Duitsland. Ze koken, wassen, strijken en bedienen. Eén van hen is Rika Heijink, een stevige boerenmeid uit Warnsveld. Ze slaapt met de andere meiden op zolder. In de levensechte audiofragmenten vertelt zij meer over het leven op Verwolde in die tijd. Ook de rentmeester, huisknecht, baron en barones komen aan het woord.

Wanneer in 1927 de nieuwe generatie Van der Borch het huis betrekt, betekent dit een grote omslag. Willem Henrik Emile baron van der Borch van Verwolde, een vooruitstrevend man, laat het huis moderniseren. Zo komen er centrale verwarming, elektriciteit, stromend water en een personenlift.  Met de komst van de nieuwe bewoners verandert er veel voor het personeel in het onderhuis. Er komen nieuwe personeelsleden bij en het bestaande personeel moet wennen aan de moderne middelen als elektriciteit.

Wie in het onderhuis op eigen gelegenheid nieuwsgierig is geworden naar het leven boven, kan mee met een rondleiding door de sfeervol ingerichte vertrekken op de hoofdverdieping en eerste verdieping.

De tuin is vrij toegankelijk. Verder beschikt Verwolde over een kasteelwinkel en een theeschenkerij met een heerlijk terras.

Ook kinderen vermaken zich. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar is er een speurtocht in de tuin van huis Verwolde uitgezet. Een beschrijving is voor € 3,50 verkrijgbaar in de kasteelwinkel.

volwassenen € 7,50 en kinderen 4 t/m 12 jaar € 4,50

Adres

Jonker Emilelaan 7245 TL Laren GLD (Gelderland)

Openingstijden

April t/m oktober: di t/m do, za en zo 12:00 – 17:00 uur
Rondleidingen starten op diverse tijdstippen tussen 12:00 – 16:00 uur

Geopend

Geopend van 1 april tot 31 oktober.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Prachtig landhuis

Dit schitterend gelegen landhuis is zeker een bezoek waard. Een rondleiding brengt je terug in de tijd van de adel die het huis ooit bewoonde. Een uitstapje naar de dichtbij gelegen dikke boom hoort er natuurlijk bij.