0 beoordelingen

Bezoekers gaan er op ontdekking in een prachtig gerestaureerd grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Smalle gangen en trappen leiden naar historisch ingerichte woonvertrekken, keukens en bedstedes, om te eindigen in wat letterlijk het hoogtepunt is van het museum: een complete kerk op zolder.

Ons’ Lieve Heer op Solder werd in 1663 gebouwd, toen katholieke misvieringen officieel verboden waren, maar oogluikend werden toegestaan. De kerk is daarmee een typisch voorbeeld van de voor Nederland zo kenmerkende (religieuze) tolerantie, waarvoor Willem van Oranje in de 16de eeuw de basis legde. Vrijheid van geloof en vrijheid van geweten vormen tot op de dag van vandaag de pijlers van het museum. Daardoor is Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ook nu nog een prachtige plek van beleving én  bezinning.

Audiotour
Alle bezoekers van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder ontvangen gratis de audiotour (verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Russisch). De tour leidt langs de verschillende vertrekken en brengt het verleden tot leven.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Oudezijds Voorburgwal 1012 GE Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

zie website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

0 beoordelingen