6 beoordelingen

Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingswezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft.

In het museum staan o.a. de motorreddingboot Twenthe, motorstrandreddingboot Ubbo en roeireddingboot nr.15. Ook is er aandacht voor de reddingmaatschappij, redders, bijzondere reddingacties, scheepsrampen, reddingsbrigades, search en rescue-diensten van de Marine en Luchtmacht, de Kustwacht, veiligheid op het water, scheepscommunicatie, navigatie, het weer, bebakening en divers reddingmaterieel.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.


Adres

Willemsoord 1781 AS Den Helder (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

6 beoordelingen

Groepsbezoek dd 17 mei 2014

We waren ca 1,5 uur later dan oorspronkelijk opgegeven. Geen gidsen genomen. Desondanks toonden de medewerkers zich enthousiast en werden op diverse plekken toelichtingen gegeven. De meeste leden van onze groep hadden van te voren geen idee dat dit in Den Helder te vinden was en waren enthousiast over het gebodene, en de variëteit in opstellingen en het brede aanbod. Men vond dit voor zichzelf voor herhaling vatbaar, want je kunt onmogelijk in korte tijd alles bewonderen. Compliment!!!

Heerlijk hoe de kleinkinderen er zich vermaken

Mooi en ruim opgezet. Kinderen kunnen veel zelf doen en mogen bijna alles aanraken/proberen/ervaren. Wij hadden eigenlijk tijd te kort.

Verrassend leuk!

Een heel leuk interactief en educatief museum. Er is een speurtocht voor de kinderen en spelenderwijs pikken ze veel op. Heel vriendelijk personeel ook. We waren onderweg naar het Marinemuseum maar omdat deze pas om 12 uur open ging eerst dit museum bezocht. Uiteindelijk vonden we dit museum leuker!

Een must voor iedereen die het reddingwezen een warm hart toedraagt.

Het museum geeft een prima beeld van het reddingwezen in het verleden. In een beperkte ruimte is ontzettend veel te zien, te doen en informatie te vergaren. Jammer dat niet alle reddingboten aan de steiger voor het museum lagen. In de zomervakantie nog maar eens, maar dan met het hele gezin, terugkomen.

Leuk gezinsmuseum!

Afgelopen zondag op bezoek geweest met de familie en het was een groot succes. Kinderen vermaakten zich prima met een speurtocht en de volwassenen konden alles rustig bekijken en ieder op zijn eigen tempo. Te horen gekregen dat in het zomerseizoen ook nog gevaren kan worden met een Reddingboot dus we komen zeker nog eens terug om een boottocht te gaan maken!

Een geweldig leuk museum, echt een verborgen pareltje!

Voor jong en oud een zeer leuk, interessant en interactief museum. De kinderen hebben zich de hele middag heel goed vermaakt omdat ze veel mochten aanraken, inklimmen, en konden doen. De windtunnel en misstraat waren spannende hoogtepunten! Maar ook aan serieuze informatie geen gebrek, het was een leerzaam dagje! Ook erg vriendelijke medewerkers, die ook leuk met de kinderen omgingen. Kortom, echt een ontzettend leuk dagje uit! Onverwacht een fantastisch leuk dagje uit voor een klein bedrag!