3 beoordelingen

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Naast het museum is het Oertijdpark geopend. Daar kunt u ervaren hoe onze voorouders leefden in hun boerderijen. U kunt hier ook een wandeling maken door 150.000 jaar geschiedenis van Drenthe.

Toegankelijkheidscheck

In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 30 ANWB Vrijwilligers het Hunebedcentrum op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 6,9 en 7,9.

“Er zijn veel handige voorzieningen: een makkelijk te bedienen lift, paden die schuin af- of oplopen, weinig drempels, een ruime ingang met kassa, winkel en restaurant in één grote ruimte met royale tussenpaden.”

(ANWB Vrijwilliger, november 2014)
Meer informatie over toegankelijkheidschecks?

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Bronnegerstraat 9531TG Borger (Drenthe)

Openingstijden

maandag t/m vrijdag - 10:00-17:00 uur
zaterdag en zondag - 11:00-17:00 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

3 beoordelingen

we hebben veel gezien en veel opgestoken

Het was een leuke en leerzame dag bijnhet Hunebedcentrum. We begrijpen nnu nog meer ovrr hoecde mensen hier 5000 jaar geleden leefden.

Bijzonder uitje

Was samen met mijn vriendin naar toe geweest. Was wel interessant om dat te zien. Mooi museum werd duidelijk gedemonstreerd hoe het werd gemaakt.

Verleden komt tot leven

Stenen zelf zeggen niets, maar als je informatie erover krijgt, krijg je bewondering voor al die hunebedden die ons land rijk is. Mooi museum, ook voor kinderen.