2 beoordelingen

Op deze boerderij is veel te beleven. Je kan kennismaken met veel verschillende dieren zoals geiten, schapen, konijnen en kippen. Kom spelen op de natuurspeelplek met een waterspeelplaats, schommels en een klimtoestel met glijbaan. In het nieuwe activiteitencentrum kan je computerspelletjes doen, knutselen of film kijken. Ook zijn er natuur- en milieulessen voor kinderen.

Geschiedenis

Het Buitenbeest is een monumentale hoeve gebouwd in 1811. Als boerenbedrijf bestond het al veel langer. Bij de boerderij hoorde zo'n 42 bunder (hectare) land. Een groot deel van het land lag achter de boerderij tot aan de huidige A12. De hoeve is een Rijksmonument en werd in 1976/1979 gerenoveerd en verbouwd tot kinderboerderij. De boerderij is het type langhuis boerderij: de bijbehorende stallen staan in het verlengde van het woonhuis. De boerderij heeft de sfeer van vroeger. De stallen achter het woonhuis bevatten een koestal en een in originele staat verkerende varkensstal.

Om de boerderij ligt 1,5 hectare grond. In 2014 is de boerderij ingrijpend vernieuwd en uitgebreid met een modern activiteitencentrum, een kas, een natuurspeelplek en een wijktuin.

Op bezoek bij de dieren
Het dierenbestand van Het Buitenbeest bestaat voornamelijk uit Oudhollandse rassen, zoals witrikken (koeien), Nederlandse landgeiten, Schoonebeeker heideschapen, hyacintduiven en diverse soorten kippen en eenden. Er is een knuffelhoek met cavia's en konijnen. Iedereen mag helpen met de verzorging van de dieren zoals borstelen, voeren en hokken uitmesten.

Spelend leren en ontdekken

Kinderen kunnen spelen en zich ontplooien in het activiteitencentrum of buiten op de natuurspeelplek hun fantasie gebruiken en spelen met natuurlijk materiaal. Vooral in de schoolvakanties en in weekenden worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals knutselactiviteiten, het jaarlijkse schaapscheerfeest, open tuindagen, workshops en evenementen met een thema.

Horeca en winkel
Op de boerderij kunt u terecht voor een drankje en hapje en u kunt (biologische) boerderijproducten kopen.

De speelboerderij is goed bereikbaar via de nieuwe ingang aan het Belvédèrebos. U kunt bij de flats van het Belvédèrebos parkeren. Bij de oude ingang aan de Voorweg is geen parkeergelegenheid, u kunt parkeren bij RandstadRail Voorweg.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Belvédèrebos 2715 VP Zoetermeer (Zuid-Holland)

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur
zaterdag en zondag en in de vakanties van 10.00 tot 17.00 uur

buiten de schoolvakanties is het activiteitencentrum op het speeleiland op maandag gesloten
de speelboerderij is gesloten op 25 en 26 december en 1 januari

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Bij deze boerderij is er heel veel te doen en te beleven

Boerderij Buitenbeest bestaat uit 2 plekken, verbonden met een bruggetje: de oude historische boerderij met dieren en een nieuw gedeelte waar kinderen spelletjes binnen en buiten kunnen doen. Ook is er binnen een kleine bioscoop en kan je knutselen. Er is buiten een waterspeeltuin, schommel, glijbaan, klimrek, picknickbanken en soms is er een springkussen. Je kan fietsjes en skelters lenen. Je kan er wat lekkers kopen en er zijn nette toiletten. Genoeg om paar uur te verblijven, aanrader!

Vervallen

Hoewel je zien kan dat er goed voor de dieren wordt gezorgd, maakt Het Buitenbeest een vervallen en sterk verouderde indruk. Speeltoestellen zijn half verrot en slecht toegankelijk