Naar Hollanders van de Gouden Eeuw met 25% korting

2 beoordelingen

Toen aan het einde van de twintigste eeuw bleek dat zorginstelling Amstelhof niet meer voldeed aan de eisen van de tijd, werd gezocht naar een nieuwe bestemming. Sinds juni 2009 is hier de Hermitage Amsterdam gevestigd.

Met de ingrijpende verbouwing van Amstelhof hebben drie architectenbureaus een hedendaags museum gecreëerd: Hans van Heeswijk architecten (gebouw), Merkx+Girod Architecten (interieur) en Michael van Gessel (tuin).


Nu in het Hermitage Amsterdam:

Hollanders van de Gouden Eeuw

Dertig reusachtige groepsportretten uit de 17e eeuw afkomstig uit de collecties van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum zijn sinds november 2014 voor het eerst verzameld in de Hermitage Amsterdam. Deze ‘broers en zussen’ van De Nachtwacht zijn uniek in de wereld en vanwege hun formaat zelden te zien. Ze tonen ons regenten, schutters en kooplieden van allerlei rangen, standen en religies, gebroederlijk naast elkaar.


Rembrandts ‘Anatomische Les van Dr. Deijman’ (vanaf voorjaar 2016) en schuttersportretten van onder meer Govert Flinck en Nicolaes Pickenoy zijn slechts enkele voorbeelden van topstukken die in de Hollanders van de Gouden Eeuw te zien zijn. Tevens wordt een verbinding gelegd naar het heden, onder meer via groepsportretten van de Nederlandse bestuurscultuur van de eigentijdse Nederlandse fotograaf Taco Anema.

Samen illustreren zij het verhaal van het voor Nederland zo typerende collectieve burgerschap. Zij houden de hedendaagse Nederlandse samenleving als het ware een spiegel voor. Want de onderlinge verhoudingen van toen liggen aan de basis van de hedendaagse normen en omgangsvormen.


LET OP: Met deze tickets heeft u geen toegang tot de overige tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam.

Leden
vanaf 12 jr van € 17,50 voor€ 13,13
0 t/m 11 jr gratis
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Hollanders van de Gouden Eeuw. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Hollanders van de Gouden Eeuw. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel

Voorwaarden

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 december 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Geldigheid

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017. Exclusief €0,50 transactiekosten per ticket met een maximum van € 2,00

Adres

Amstel Amsterdam (Noord-Holland)

Openingstijden

Dagelijks 10–17 uur.
De kassa sluit om 16.30 uur

Gesloten op Koningsdag (27 april) en 1e Kerstdag (25 december).
Nieuwjaarsdag (1 januari) geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Geen expert wel mooi

Ook al ben ik geen kunstkenner. Ik vind dit zeker fraai.

Mooi collectie

Mooi collectie