2 beoordelingen

Hier kun je volop genieten van rust en ruimte. Het is exclusief bestemd voor wandelaars en bovendien mag je hier lekker struinen buiten de paden. Onderweg grote kans dat je een mooi damhert tegenkomt.

 

Het duin is maar liefst 3400 ha groot en ligt tussen Zandvoort en Noordwijk. Hier wordt 2/3 van het drinkwater voor Amsterdam voorgezuiverd. Natuur en het zuiveren van water gaan hier al sinds 1853 mooi samen.

Bij elke hoofdingang starten twee vaste wandelroutes, makkelijk te volgen via gekleurde paaltjes. Daarnaast zijn er een paar mooie wandelroutes die je kunt lopen via een kaart, te downloaden van de website of te koop in het bezoekerscentrum. Honden en fietsen zijn niet toegestaan.

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de waterzuivering in het duin of de damherten? Ga mee op excursie. Kijk voor alle excursies en wandelroutes op de website.

€ 1,50

Adres

1e Leijweg 2114 BH Vogelenzang (Noord-Holland)

Openingstijden

zonsopgang / zonsondergang

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Geen toegang met de hond!

Het is niet toegestaan om hier met een hond te wandelen. Deze suggestie wordt nu wel gewekt door de zoekmachine maar je mag het gebied niet in met een hond. Grote teleurstelling en ter plekke dus iets anders moeten verzinnen!

Fantastisch natuurgebied

In elk seizoen kun je hier heerlijk lopen. Vooral rond zonsondergang zie je veel reeën. Een mooi stukje natuur!