10 beoordelingen

Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis.
Naast de ruim 32ha aan bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Vergeet vooral de Tulpomania tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet.

Het Keukenhof thema voor 2016 is “De Gouden Eeuw”, de periode waarin Holland rijk werd door de wereldwijde handel.
Hoogtepunt in het themajaar vormt het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau Paviljoen. Dit mozaïek toont een Delfts Blauw tegel waarin de handel over zee en rijke Amsterdamse grachtenpanden zijn afgebeeld. Het mozaïek heeft een afmeting van 250m2. Er zijn 100.000 bloembollen gebruikt; tulp, muscari en krokus.
De Gouden Eeuw vormt naast het bloemenmozaïek een inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Nieuw in 2016 zijn een Gouden Eeuw-inspiratietuin en een Delfts Blauw-tuin.

Het verhaal van de tulp is indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal en een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlandse klimaat. Maar ook is er het verhaal van de zwarte tulp en zijn er beroemdheden die hun eigen tulp kregen. Deze verhalen zijn te vinden in de tentoonstelling Tulpomania in het Juliana Paviljoen.

Keukenhof is een park om van te genieten. Maar u kunt er ook inspiratie opdoen voor uw eigen huis en tuin in de Inspiratietuinen.

Keukenhof is ook voor kinderen een groot feest. Met de gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin vermaken zij zich opperbest.
===========================================================
Wilt voor of na uw bezoek aan Keukenhof ontspannen overnachten? Klik dan HIER voor een speciaal arrangement incl. toegangstickets

volw. € 16,00
kind € 8,00 (4 t/m 11)

Adres

Stationsweg 2161 AM Lisse (Zuid-Holland)

Openingstijden

Dagelijks van 08.00 - 19.30 uur.

De Keukenhof opent weer op 24 maart 2016!

Geopend

Geopend van 24 maart tot 16 mei.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

10 beoordelingen

Keukenhof

Tip! Koop je ticket bij een filiaal van de ANWB, dan betaal je 13,50 euro. Zo profiteer je wel van de korting, want je betaald niet de 0,50 transactiekosten.

Korting

Korting is korting....transactiekosten is inderdaad flauw, doe dan minder korting....MAAR.....het blijft korting. Alles is meegenomen denk ik maar!

Korting...??

Helemaal met Emma12 eens, waarom deze 'opcenten'... Als je de voorwaarden niet goed leest heb je maar 1 euro voordeel.. Kan ik er goedkoper met de bon uit het Haarlems Dagblad heen: gewoon €1.50 korting aan de kassa!

Korting... niet echt

Aan de korting heb je niet veel als je een kaartje besteld... Dan komen er nog 1,50 bij aan transactiekosten....

Prachtig park!!

In mei 2013 op een zonnige dag geweest, alles in bloei ook de bomen, werkelijk schitterend. Leuk thema en kunst/beelden. Inspirerende bloemen shows. In 2014 begin april geweest vond ik wat minder,vooral de voorjaarsbloemen in bloei, helaas toen nog niet veel tulpen en bomen in bloei. Ik heb plannen om dit jaar weer te gaan en zag hier dat je €2,50 korting op je e-ticket kon krijgen. Wat jammer dat de ANWB dan wel €1,50 boekings kosten rekent, dus is het minimaal aan voordeel.

Prachtig bloemenpark

Een prachtig park, er is veel te genieten, vooral op een mooie zonnige dag. Misschien dit jaar eerder in het seizoen i.v.m. het vroege voorjaar?

Leuk dagje weg

Voor niet heel veel geld kun je een hele dag tussen de japanners lopen.

Een prachtig park waar je volop kan genieten

no message

Prachtig

Heel prachtig en gezellig

Must voor zelfrespecterende toerist

no message