0 beoordelingen

Museum Het Valkhof ligt aan de rand van het historische Valkhofpark met zijn eeuwenoude ruïnes. Eerst lag hier een Romeins legerkamp, later liet keizer Karel de Grote er zijn burcht bouwen. Nu staat er een ultramodern gebouw, waarin naast de vaste collectie steeds wisselende exposities te zien zijn. Iedere zondagmiddag kunnen kinderen zelf aan de slag met echt museumobjecten in Valkhof Junior.
De grote collectie archeologie vertelt de bezoeker over het Romeinse leger en over het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. U komt veel te weten over handel en ambachten, over wonen, eet- en drinkgewoonten.
Liefhebbers van oude kunst vinden op hun pad een mooie verzameling oude kunst: schilderijen, prenten, beeldhouwwerk en zilver. Deze brengt u terug in de tijd van keizer Karels Valkhofburcht en de culturele bloei van Nijmegen in de Gouden Eeuw.
Verrassend is de collectie moderne kunst. U ziet grote, kleurrijke schilderijen behorend tot de Pop Art en het hedendaags Expressionisme.
U bent van harte welkom in het Museumcafé waar u kunt genieten van huisgemaakte taart, heerlijke koffie, luxe broodjes en zelfgemaakte soepen. In de Museumwinkel vindt u een breed assortiment: van catalogi en ansichtkaarten tot originele cadeaus voor jong en oud.

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 44 ANWB Vrijwilligers Museum Het Valkhof op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 8,3 en 8,3.

“Ruim voldoende draairuimte voor rolstoel/scootmobiel waardoor niemand elkaar in de weg zit. Ook op de site staat duidelijk informatie voor minder mobiele bezoekers.
(ANWB Vrijwilliger, november 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

Volwassenen - € 11,00 p.p.
Studenten - € 5,50 p.p.
6 tm 17 jaar - € 5,50 p.p.
t/m 5 jaar - gratis
Studenten, CJP en Cultuurkaart - € 5,50

Adres

Kelfkensbos 6511TB Nijmegen (Gelderland)

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur

Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, vrijdag van de intocht van de Vierdaagse en 1e kerstdag.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

0 beoordelingen