0 beoordelingen

De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw. De Menkemaborg is in oorsprong een uit de 14de eeuw daterend huis, een zogenaamd ‘steenhuis’, dat in de loop der tijd vergroot is. De kamers, waaronder de grote zaal, herenkamer, studeerkamer, slaapkamer, keuken en kelders zijn volledig ingericht met mooie meubelen, zilver, porselein, koperwerk en portretten uit de 17de en 18de eeuw. De vertrekken zijn levendig ingericht alsof ‘de bewoners zo terug kunnen komen’.

Naast de borg staat het voormalig schathuis. De naam schathuis is afkomstig van het Friese woord ‘skat’ of ‘sket’, dat vee betekent. In feite is een schathuis dus een boerderij. Nu is in het schathuis een café en (pannenkoeken)restaurant gevestigd. Tussen de beide grachten van de borg liggen verschillende, bijzondere tuinen. Leuk voor jong en oud is de audiotour.

Met de koptelefoon op kom je als bezoeker zo van alles te weten over de voormalige bewoners. Een reis terug in de tijd. Spannend en leerzaam.

Kijk voor actuele prijzen op de website

Adres

Menkemaweg 9981CV Uithuizen (Groningen)

Openingstijden

Kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen