2 beoordelingen

Volop genieten van een complete wadloopbeleving en van het waddendorp Pieterburen? Boek dan het 2 Daagse Wadlopen arrangement. Met dit arrangement beleef je niet alleen alle facetten van het Wad, maar ook alles wat het dorp Pieterburen te bieden heeft.
Kom genieten van de mooie vergezichten, stiltes en een overweldigende natuur tot zeehonden in het wild. Vanuit je hotelkamer hoor je de zeehonden van de Zeehondencreche. In Pieterburen bruist de Waddenzee en het wadloop gevoel.

Tijdens het wadlopen passeer je kwelders, slikvelden, zandbanken en geulen. Je zakt soms tot je knieën in het slik en af toe moet je door een geul waden. Het is zo nu en dan even doorzetten, maar wat is wadlopen toch prachtig.

Je meld je in de receptie annex wadloopwinkel aan de Hoofdstraat 84 in Pieterburen. Hier kan je eventueel wadloopschoenen huren en andere wadloopspulletjes kopen, vervolgens ga je genieten van koffie/thee met appelgebak en draait er een korte film over de te lopen wadlooptocht. Zo kom je alvast in de wadloopstemming!

Voor diegene die van ver moet komen is er het All-in Wadlopen met overnachting in Hotel Waddenweelde:
* Wadlooptocht van 3,5 uur
* 2x koffie/thee met appelgebak
* Film over de te lopen wadlooptocht
* Overnachting inclusief ontbijt
* Toegang badhuis Waddenwellness
* Welkomstdrankje met nootjes
* 3 gangen keuze diner

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Hoofdstraat 9968 AG Pieterburen (Groningen)

Openingstijden

Check de website voor data en tijden waarop er een tocht is

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Wadlopen vanuit Pieterburen

Met vrienden zijn we naar Pieterburen gegaan voor een dagje uit. De dag ging beginnen met wadlopen. Allereerst moesten we bij aankomst ons inschrijven bij de receptie. Hier werden we heel erg enthousiast ontvangen en na de inschrijving moesten we naar het cafe Bij de buren van Pieter waar het verzamelpunt was voor vertrek. Onder het genot van een kop koffie en een heerlijk appelgebakje hebben we eerst de film bekeken over het wadlopen. De sfeer was super. Dit ook omdat de bediening heel enthousiast vertelde over het wadlopen. De gids kwam en vertelde ons duidelijk wat de bedoeling was en toen zijn we aan de wandel gegaan. De tocht was superleuk. Bij terugkomst mochten we lekker zwemmen en in de sauna van de bijbehorende wellness. Heerlijk ontspannen gingen we naar restaurant Waddengenot. ( Ook dit hoort erbij) Hier hebben we echt heel erg lekker genoten van een driegangen diner. Daarna zat onze dag erop. Helaas. We gaan dit zeker nog een keer doen, maar dan blijven we ook slapen in hotel Waddenweelde. Iedereen is zo gastvrij en vriendelijk. De sfeer is heel erg gemoedelijk en het is echt even een dag onthaasten. Het leuke van dit bedrijf is: dat alles bij elkaar hoort en je ziet dat iedereen veel plezier heeft in zijn werk en alles zullen doen om je een welkom gevoel te geven. De omgeving is heerlijk rustgevend, maar tegelijkertijd is er zo veel te doen.

Wadlopen Pieterburen het leukste uitje

Wadlopen was heel leuk in het noord-groningse dorpje Pieterburen! Na afloop konden we lekker opwarmen in het badhuis Waddenwelnes en vooraf kregen we nog koffie en thee . Na het wadlopen en het opwarmen in het badhuis hebben we heerlijk gegeten bij restaurant Waddengenot. Daarna hebben we geborreld aan de over kant bij Grand cafe bij de buren van Pieter. Tot slot hebben we op de zeer luxe en sfeer volle hotelkamers geslapen van hotel Waddenweelde. De volgende ochtend kregen we nog een heel goed verzorgt en uitgebreid ontbijt. Toen na een geweldig weekend weer naar huis. Jullie krijgen van ons een 10+ omdat, we zelden hebben mee gemaakt dat het zo goed verzorgt was.