2 beoordelingen

Met twintig gebouwen in het hart van Warffum laat Openluchtmuseum Het Hoogeland zien hoe honderd jaar geleden op het platteland werd gewoond en gewerkt. Als men rondkijkt in de woonkamer, de slaapkamer of de werkplaats is het, door de gedetailleerde inrichting van de huizen, net of de bewoners even weg zijn. Het museum geeft u een natuurgetrouwe blik op de dorpssamenleving van honderd jaar geleden: de woning van een dagloner, de werkplaats van een schilder, een schoolgebouw en een café. Daarnaast zijn er ook nog een slagerij, een smederij, een drukkerij, een woonwagen, een burgermanswoning, de huizen van de veearts en de koster, een gasthuis voor oude vrouwen en een schipperswoning. De omgeving van Warffum staat sowieso garant voor een mooi dagje uit en is voor veel Stadjers al een beleving op zich. Maar een bezoek aan dit museum biedt helemaal die sfeer van weleer. Educatief, nostalgisch genieten. Leuk, voor kinderen en volwassenen.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Schoolstraat 9989AG Warffum (Groningen)

Openingstijden

kijk voor actuele openingsdagen en -tijden op de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

Een prachtig tijdsbeeld van 1900

Vele facetten van de periode rond de eeuwwisseling rond 1900 worden aangeboden aan de bezoekers: Het leven, het werk, de school de gemakken en ongemakken, en ook veel objecten die in die periode thuis horen zijn verworven en aanwezig. Interessant voor groot en klein en voor een rustmoment is het gezellig vertoeven in het café.

Een geweldig kleinschalig museum dat een mooi beeld geeft van het Groningen in 1900

Het museum wordt bijna geheel gerund door vrijwilligers. Het is vriendelijk qua uitstraling en heeft een geweldige educatieve functie voor de basisschool leerlingen uit de weid omgeving.