8 beoordelingen

Duik in de wondere wereld van het insect in DoeZoo Insektenwereld. Spelenderwijs maken de bezoekers kennis met deze dieren en ontdekt men welke plaats de diverse insecten in de kringloop innemen. Behalve een groot aantal insecten herbergt het centrum ook insectenetende planten en -dieren tegen, zoals hagedissen, neusberen, kikkers, spinnen en slangen.

De DoeZoo organiseert veel kinderactiviteiten. De agenda is online te vinden. Het biedt alles voor een leuk en leerzaam dagje uit. In de expositieruimte is een boeiende videopresentatie te zien. Er is een uilenpad en je kunt er stinkdieren kijken (en ruiken?). En wat is eigenlijk het verschil tussen bijen en hommels? Hoe leven zij? Zet net als sommige insecten de ogen op stokjes en je vindt de antwoorden in Insektenwereld. Wie graag wil horen hoe het zit, volgt de rondleiding.

voor actuele toegangsprijzen zie de website.

Er is op dit moment geen ledenaanbod voor dit uitje.

Adres

Wierde 9965 TA Leens (Groningen)

Openingstijden

voor actuele openigsdata en -tijden zie de website

Tijdens schoolvakanties is de entree inclusief de rondleiding (11:00 en 14:00 uur), een theatervoorstelling, en (knutsel-)activiteit voor kinderen.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

8 beoordelingen

Onverwacht groot(s)

Wat een leuk park! Het is veel groter dan ik verwachtte en er is een grote variatie aan dieren, niet alleen maar insecten. De looproute is zo aangelegd dat het steeds weer een verrassing is wat achter de bochten ligt. Het personeel is erg enthousiast en weet veel te vertellen. Ook voor mensen die niet zo gek zijn op insecten is het een erg leuk en interessant uitje. Zeker voor die prijs.

Te gek!

Wat een leuk en gezellig park! We hebben ontzettend genoten! Iedereen is ontzettend vriendelijk en behulpzaam en alles word goed uitgelegd! Super!

we zijn met 35 personen bij de doezoo geweest! in 1 woord Geweldig! Wat hebben we genoten!

we hebben enorm genoten! wat een enthousiasme heeft de verteller! Hij is een enorme natuurliefhebber en brengt dat goed en met veel liefde over naar ons allemaal! alles ziet er natuurlijk uit, precies zoals het hoort ! De horecahal ziet er keurig uit ,we hebben heerlijk gegeten en genoten van het vriendelijk en goedlachse personeel .een echte aanrader! Wij komen zeker weer terug!

Te gek uitje!

Een fantastisch dagje uit met en voor het hele gezin!! Zeer leerzaam, door de goede uitleg die er bij de rondleiding gegeven word en op een leuke manier bij het 'theater voorstelling' van het stinkdier. Zelfs als je hier eerder ben geweest is het weer verrassend doordat er weer nieuwe dieren zijn of er uitbreiding is! Het personeel is stuk voor stuk even behulpzaam en vriendelijk. De kids kunnen zich ook heerlijk vermaken op het springkussen en op de schommel, ook is de ' snoezelruimte' geweldig! Een absolute aanrader voor groot en klein; helemaal vergeleken met de lage entreeprijs!

Verrassend en leuk

Erg leuk dat je hier dieren ziet die je niet vaak ziet. Tijdens de rondleiding merk je dat je te maken hebt met mensen die gemotiveerd zijn en er zelf veel plezier aan beleven om je meer te vertellen. Ze hebben veel kennis ervan en daardoor hebben we leuke en interessante bijzonderheden gehoord over verschillende dieren. Het geheel ziet er goed verzorgd uit en er is veel meer (groter) dan ik in eerste instantie dacht. Het was superleuk, leerzaam en een heel betaalbaar uitje!

Doezoo is leuk!!

We hebben een erg leuke dag gehad in de Doezoo. Er zijn veel leuke en bijzondere dieren te zien en voor kinderen is het heel educatief. Vooral de rondleiding was erg leuk en leerzaam. Al met al een aanrader!!

DoeZoo is aanrader

Wij zijn hier met onze twee kinderen een dagje naar toe geweest tijdens onze vakantie en hebben ons prima vermaakt en ook veel geleerd! Zowel binnen als buiten veel te zien en ook te doen, heel leuk voor natuurliefhebbers. Enthousiaste mensen, met name de rondleiding biedt echt unieke ervaringen. Ook veel bijzondere dieren die je in andere dierenparken niet gauw ziet, zoals de tenreks, slijkspringer en kogelvis. Kortom; een aanrader voor natuurliefhebbers.

Tegenvaller van de vakantie

Via de ANWB site kwam de Doezoo in beeld en wij dachten dat dit een leuk uitje zou zijn voor onze kinderen tijdens onze vakantie. Dat bleek erg tegen te vallen. De dieren hebben te weinig beweegruimte en hygiëne is ronduit slecht. De binnenruimte krioelde van de kakkerlakken. Je zou denken dat dit onderdeel is van de dieren, maar ze zaten werkelijk overal, tot in de voederbakjes van de papegaai aan toe. De horecaruimte ligt vlak naast deze ruimte, niet bepaald een smakelijke gedachte. Toen ik een medewerkster hierop aansprak, bevestigde zij dat ze veel overlast hebben van de kakkerlakken, maar dat ze dit niet opgelost krijgen. Niet bepaald een goed visitekaartje voor het "leukste uitje 2015." Omdat we een heel eind hadden moeten rijden, zijn we maar doorgereden naar de zeehondercreche in Pieterburen. Zo waren de kinderen tenminste nog onder de pannen. De Doezoo hebben we gemakshalve uit ons geheugen gewist, maar ik raad het niemand aan om hierheen te gaan!