0 beoordelingen

Staatsbosbeheer organiseert jaarlijks 25 excursies naar het onbewoonde Waddeneiland Rottumeroog. Een unieke kans om te genieten van de rust en stilte van het wad en een ontmoeting met tal van vogels en zeehonden. Als je bang bent voor natte voeten heb je hier niets te zoeken. Elke dag ziet de Waddenzee er anders uit. Met elk getij stromen miljoenen liters water en enorme hoeveelheden zand heen en weer. Wat is land, en wat zee? Dat bepaalt de natuur, die hier als een grillige koning heerst.
We vertrekken vanuit de visserijhaven van Lauwersoog. Onderweg vertelt de gids van Staatsbosbeheer u over de geschiedenis van Rottum, het natuurbeleid, het beheer en de flora en fauna. De totale excursie duurt ongeveer 12 – 13 uur, afhankelijk van windrichting en tij!
Bij het arrangement zijn inbegrepen: koffie/thee en Groninger koek bij aankomst en voor onderweg een lunchpakket in een bewaartas. Op de terugreis is er een goed gevulde groentesoep. De prijs voor het arrangement bedraagt 85 euro per persoon.
Tot slot: dit uitje is helaas niet geschikt voor kinderen of mensen die slecht ter been zijn. Voor alle anderen is het echter een absolute aanrader.

€ 85,00 (inclusief, koffie/thee, soep en lunchpakket)

Adres

Haven 9976 VN Lauwersoog (Groningen)

Openingstijden

maart, augustus en september

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen