5 beoordelingen

Het natuurleukste
In Natuurmuseum Fryslân kun je de natuur zien, horen en ruiken. Maar ook voelen. Boven en onder water. In de lucht en op het land. Want bezoeken is beleven. Voor jong en oud. Op drie verdiepingen vol bijzonderheden uit de natuur. En een overdekt binnenplein voor nog meer leuke activiteiten. Kom het beleven!

4Kids!
Natuurmuseum Fryslân is er voor natuurliefhebbers, ouders, opa’s en oma’s. Maar vooral voor kinderen! Want zelf doen staat centraal. Ooit door een onderwaterwereld gelopen? Gezien hoe dieren worden opgezet? Gevlogen als een gans? Kom meedoen in het nummer 1 kidsproof museum van Fryslân!

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor de actuele prijzen.

Adres

Schoenmakersperk 8911EM Leeuwarden (Friesland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

5 beoordelingen

Fantastisch!

Al jaren op rij ons favoriete uitje. We wonen niet zo ver van de stad, en komen gemiddeld 4 -6 keer jaar in dit museum. Steeds nieuwe exposities, lezingen, bijeenkomsten, met name ook de dag van de geologische kring vinden we geweldig! We leren altijd iets, hebben altijd plezier en ik verbaas me altijd weer over de manier waarop juist kinderen worden aangesproken en betrokken bij de materie ( met net genoeg poep, pies, en eng-gehalte :) )

Uitgebreide collectie, toegankelijk voor jong en oud

Naar aanleiding van de winst van Het Leukste Uitje Van Friesland 2015 hebben we het museum bezocht toen we daar toch in de buurt in een B&B zaten. We waren met 15 man varierend van 2 tot 74 jaar en iedereen heeft zich prima vermaakt. De tentoonstelling over de muis was erg leuk en gevarieerd opgezet en ook de draak op zolder was een spannend avontuur voor de 7 kinderen (2 -10 jaar) die met ons mee waren. De vele opgezette dieren (het opzetten zelf is er ook te bekijken) en de uitgebreide collectie botten en skeletten laten zien dat er veel leeft in Friesland. Ook onderwater is er veel te zien en dat laten de Friezen heel mooi zien in de kelder van het museum. Vergeet daarbij vooral niet in het kijkgaatje van de vissersboot te kijken. Wij moesten er erg om lachen. Parkeren kon prima voor de deur en de koffie is er gratis. Zat ruimte om te spelen maar ook even tot rust te komen.

Verrassing

Super leuk, mooie exposities, aantrekkelijk en gratis koffie ook nog !

Blijft leuk

Dit is een erg leuk dagje weg voor alle kinderen. Het is een museum waar ontzettend veel te zien is, maar waar je ook veel zelf mag doen... Het hoofdthema veranderd regelmatig, zodat het niet bij ieder bezoek hetzelfde is. Zeer aardig personeel...

Drakenfeest en spinnen

Kinderfeestjes zijn hier heel leuk, met rondleiding draken en knutselen.