1 beoordelingen

Het Fries Scheepvaart Museum is een veelzijdig museum over de historie van de Friese scheepvaart van de 17de tot de 20ste eeuw. Hier is van alles te zien over de Friese scheepvaart en scheepsbouw. Ook geeft het museum een beeld van de watersport uit de 19de en 20ste eeuw en beleef je hier de woon- en leefcultuur van kooplieden en schippers uit Sneek en de Friese Zuidwesthoek. Een bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum is als een rondvaart door een imposant scheepvaartverleden. Naast het bekijken van de vaste collectie en de wisselende tentoonstellingen is het ook mogelijk om aan verschillende activiteiten deel te nemen. De afdeling educatie verzorgt rondleidingen, speurtochten en speciale activiteiten voor kinderen en scholieren.

Toegankelijkheidscheck

In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 30 ANWB Vrijwilligers het Fries Scheepvaart Museum op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 8,7 en 8,8.

“Totaal drempelloos museum, overal op- en afritten en een lift. Ruim opgezet, rolstoelen kunnen draaien. Zelfs de bovenverdiepingen van deze grachtenpanden zijn aangepast.”

(ANWB Vrijwilliger, november 2014)
Meer informatie over toegankelijkheidschecks?

Volwassenen
€ 6,- inclusief 1 kopje koffie/thee

65+
€ 6,- inclusief 1 kopje koffie/thee

Kinderen 0 t/m 5 jaar
gratis

Kinderen 6 t/m 18 jaar
€ 2,-

Adres

Kleinzand 8601BH Sneek (Friesland)

Openingstijden

ma-za 10:00-17:00 zo 12:00-17:00

gesloten op:

1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag,
Hemelvaartsdag en nieuwjaarsdag

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Prachtig

Mooi museum en vriendelijk personeel