8 beoordelingen

De vesting is vrij toegankelijk, u kunt een combinatie-entreekaart kopen voor de musea van de vesting.

Museum "De Baracquen"
Ooit boden de barakken onderdak aan de in Bourtange gelegerde soldaten. Hoe dat moet zijn geweest kunt u zien in één van de barakken die is ingericht als soldatenverblijf anno 1742. Bovendien vindt u hier het museum voor Bourtanger vestingvondsten. Allerlei oude gebruiksvoorwerpen die bij de reconstructie van de vesting werden gevonden, hebben een plaats gekregen in dit bijzondere museum.

Terra Mora (vanaf maart 2015)
In “Terra Mora” komt de relatie tussen het moor (moeras) en de vesting centraal te staan. Wat is de cultuur en natuurhistorische waarde van de vesting en het omringende natuurgebied? Terra Mora geeft Vesting Bourtange een attractie die helemaal van deze tijd is, voor jong en oud.

Kapiteinswoning
Een van de meest pittoreske panden van de vesting is de Kapiteinswoning. Deze in 1661 gebouwde officierswoning vormt thans de helft van het vroegere "Capiteynslogement", naast het convooimeestershuis. In de woning vindt u nog de oorspronkelijke 17e eeuwse schouw en plavuizenvloeren. In het gerestaureerde deel is een fraaie stijlkamer ingericht. De voormalige keuken is ingericht als permanente expositieruimte. De Kapiteinswoning biedt een getrouw beeld van het leven in de vroegere vesting.

Synagoge
In de Batterijenstraat vindt u de Synagoge. De voormalige synagoge dateert uit 1842 en deed tot de Tweede Wereldoorlog dienst als gebedshuis voor de in Bourtanger woonachtige joden. Bijna alle Joodse inwoners van Bourtange werden tijdens de oorlog gedeporteerd. Slechts vijf van hen keerden terug. Het stijlvol gerestaureerde gebouw is de enige goed bewaard gebleven synagoge langs de Nederlands-Duitse grens. Het is nu ingericht als synagogaal museum. U vindt er onder meer oude voorwerpen en foto's.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

W. Lodewijkstraat 9545PA Bourtange (Groningen)

Openingstijden

dagelijks geopend van 30 maart t/m 1 november van 10:00 - 17:00 uur.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

8 beoordelingen

Geweldig

Je loopt zo het verleden in. Echt geweldig! Je kunt er ook nog eens heerlijk eten en drinken. De Kerstmarkt in december is ook fantastisch!

super uitje

hier kun je je echt vermaken er genoeg te zien, echt geweldig

echt geweldig

no message

Leuk uitje!

no message

Super

no message

vlak bij mij

no message

Top

Fantastisch welke sfeer hier neergezet wordt. Je komt ogen en oren tekort!

Een geweldige trouwlokatie

no message