0 beoordelingen

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creëerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.

 

Maatwerk voor de Drentsche Aa

Het Drentsche Aa gebied stond regelmatig op de lijst als potentieel Nationaal Park. Het Drentsche Aa-gebied heeft echter binnen haar grenzen 21 dorpen en gehuchten en bestaat voor meer dan de helft uit landbouwgrond. Hierdoor was zo'n Nationaal Park in traditionele zin (voornamelijk natuurgebied) geen optie. Zo ontstond het plan voor een bijzonder Nationaal Park: het 'Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa' dat de eigen sfeer en identiteit zou kunnen behouden. Sinds 2007 tevens ook Nationaal landschap.

 

Nationaal Landschap Drentsche Aa

Naast Nationaal Park is het Drentsche Aa gebied in 2007 ook uitgeroepen tot Nationaal Landschap. Het totale Drentsche Aa gebied is hierdoor uitgebreid tot 34.000 Ha van brongebied in het zuiden tot de benedenloop in het noorden en omvat tevens het Nationaal Park Drentsche Aa.


Voor toeristische vragen kunt u terecht bij o.a. de onderstaande vier Toeristische Informatiepunten (TIP's = voormalige VVV's)


TIP Zuidlaren                     
Hondsrugstraat 12a       
9471 GE Zuidlaren           


TIP 'Onder de Molen' (Rolde)                

Grote Brink 22a

9451 BR Rolde

 

VVV Assen                          
Markstraat 8-10                               
9401 JH Assen                   

TIP Gieten

Stationstraat 22a

9461 GT Gieten

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Lunsenhof 9467pm Anloo (Drenthe)

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen