0 beoordelingen

Museum Joure is samengesteld uit meerdere mooie en authentieke Friese gebouwen. De afwisselende opzet van het museum maakt het voor jong en oud aantrekkelijk. Het museum heeft collecties op het gebied van oude ambachten zoals de fabricage van koffie en thee, de Friese klokkenindustrie, de kopergieterij, de zilversmederij, de bakkerij en de grafische industrie. Een belangrijk onderdeel van het museum vormt de historie van multinational Douwe Egberts, het gebruik en de fabricage van koffie, thee en tabak. Diverse panden doen nog herinneren aan Douwe Egberts, zoals het winkeltje 'De Witte Os', het daarnaast gelegen herenhuis Pand 99, het Pakhuis uit 1898 en natuurlijk de achttiende-eeuwse arbeiderswoning, het Geboortehuisje van Egbert Douwes.

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2013 checkten én adviseerden 42 ANWB Vrijwilligers Museum Joure op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,7 en 8,4.

“De mensen in het museum waren ontzettend hartelijk en waren ons goed van dienst. We voelden ons niet 'lastig'.  Dat is heel fijn.”

(ANWB Vrijwilliger, oktober 2013)

Meer informatie over toegankelijkheidschecks? Klik hier.

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Geelgietersstraat 8501CA Joure (Friesland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen