Koop een ticket voor het Marinemuseum van €8,50 voor €7,65

9 beoordelingen

Wie de marine echt wil beleven, moet bij het Marinemuseum in Den Helder zijn. In het Torentje kunt u de rijke geschiedenis van de Nederlandse marine ervaren. U maakt kennis met onze Nederlandse zeehelden uit de Gouden eeuw, leert over de overgang van zeil naar stoom en leeft mee met de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Het Marinemuseum is gevestigd op de Oude Rijkswerf. Hier werden in vroeger tijden marineschepen gebouwd en onderhouden. In de Geschutmakerij staat de geschiedenis van de Rijkswerf en de techniek achter de marine centraal. In de interactieve tentoonstelling ‘Schip en Werf’ kan de bezoeker klinken, lassen, touwknopen, lading hijsen of het geschut bedienen. ‘Werfwerk is mensenwerk’ is een eerbetoon aan de ‘wervianen’, zij zorgden ervoor dat marineschepen konden blijven varen en werkten onder zware omstandigheden.

Moderne technieken kunt u ervaren in het brughuis van geleide wapenfregat De Ruyter. Het opvallendste kenmerk van het geleide wapenfregat is de metershoge radarbol bovenop het brugdeel. De krachtige 3-D radar in deze bol kon ruim honderd doelen tegelijk traceren, tot 400 km afstand. In de bol ervaar je welke windkracht de met 20 omwentelingen per minuut draaiende radar veroorzaakte.

Uniek zijn ook de drie museumschepen uit verschillende periodes in de geschiedenis, waar u het leven en de techniek aan boord kunt ontdekken. Onderzeeboot Tonijn is het paradepaardje van onze museumvloot. Het is de enige onderzeeboot in Nederland die toegankelijk is voor het publiek. Aan boord vertellen oud-bemanningsleden prachtige verhalen.

Aan boord van museumschip de Schorpioen kunnen kinderen in de nieuwste familietentoonstelling Alle hens! stoere avonturen van kinderen én zelfs een scheepshond beleven. Kinderen worden aan het denken gezet en uitgedaagd. Kun je je voorstellen hoe het is om een bombardement mee te maken en durf jij een kielhaalharnas aan te trekken? De tentoonstelling is gebaseerd op het boek Alle hens! Stoere marineverhalen dat in juni 2016 is verschenen bij uitgeverij Kluitman. Het boek is te koop in de winkel van het Marinemuseum.

Naast de vaste en tijdelijke exposities heeft het Marinemuseum verschillende spannende en uitdagende ontdekkingstochten voor iedere leeftijdsgroep. Met werfkinderen Nelly en Simon kan het leven en werken op de werf worden ontdekt. In de ‘Zeeheldenzoektocht’ maken kinderen samen met Puppes-3 de jongste matroos aan boord, kennis met Nederlandse zeehelden.

Ook mensen die slecht ter been zijn, kunnen het Marinemuseum bezoeken. Het museum is echter niet geheel rolstoeltoegankelijk. De schepen kunnen niet bezocht worden, hierdoor geldt er een gereduceerd tarief. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen te leen, deze dient u wel vooraf te reserveren.

Leden
volwassenen van €8,50 voor€ 7,65
kinderen (4 t/m 12 jr) van €4,50 voor€ 4,05
De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Marinemuseum. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Marinemuseum. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 december 2017, 12:00 uur. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 31 december 2017.

Adres

Hoofdgracht 1781AA Den Helder (Noord-Holland)

Openingstijden

Kijk op de website voor actuele openingsdagen en -tijden.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

9 beoordelingen

De moeite waard!!

Gevarieerde expositie van heden en verleden van de marine. En ook het bezoek aan de onderzeeboot is bijzonder. De moeite waard en zeer interessant.

Hartstikke leuk en interessant

Leuk museum waar je met gemak een dag kan vermaken.

Afwisselend voor kinderen

Veel verschillende dingen te zien en vooral veel te doen voor kinderen. Fantastisch uitje. We zijn er inmiddels 6x geweest en het verveelt niet.

Echt een aanrader. Je kunt je er de hele dag goed vermaken.

petje af voor de vrijwilligers die er met passie vertellen over de onderzeeër en de schepen!! zeer leuk en leerzaam museum!!

Leuk museum

Leuk museum maar helaas minder interactief als de website doet beloven. Het besturen van een schip bestaat uit het bekijken van een film terwijl je op een stoel achter het bedieningspaneel zit. De windkracht van de radar is een blazer die in je nek blaast terwijl je de trap naar de bol beklimt. Dit vonden wij erg tegen vallen. Heel leuk om eens een onderzeeër van binnen te kunnen bekijken en er zijn nog 2 schepen waar je op kunt (1 daarvan is een restaurant) Verder nog een film over de marine en een grote tentoonstelling. Schip en werf hebben we niet bezocht. Alles ligt wel ver uit elkaar en door de vele trappen (vooral natuurlijk op de schepen en onderzeeër) helaas minder geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Al met al toch een leuke middag hier door gedracht.

gezellig en kei leuk

no message

Mooi

no message

mooi

geweldig museum over de geschiedenis van onze belangrijkste defensie onderdeel.

Terug in de tijd

Interessant! Een onderzeeër van binnen bekijken en veel doedingen.