6 beoordelingen

De blikvanger van het museum is de onderzeeboot Tonijn. Klim door het luik, kijk door de periscoop en luister naar de sterke verhalen van de bemanning. Ook een bezoek aan het brughuis De Ruyter is een hele belevenis. Bestuur het schip en als u durft kunt u daarna de windkracht van de radar voelen boven in de bol. Ga daarna zelf aan het werk in de interactieve expositie 'Schip en Werf' of bouw een bootje van afvalmaterialen in de kinderateliers.

Op dit moment is er geen ticketverkoop met ANWB voordeel.
Kijk op de website voor actuele prijzen.

Adres

Hoofdgracht 1781AA Den Helder (Noord-Holland)

Openingstijden

nov-apr di-vrij 10:00-17:00, za-zo 12:00-17:00. In officiële schoolvakanties ook ma 10:00-17:00. Mei-okt ma-vrij 10:00-17:00, za-zo 12:00-17:00.

Kerstdagen en Nieuwjaarsdag gesloten

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

6 beoordelingen

Echt een aanrader. Je kunt je er de hele dag goed vermaken.

petje af voor de vrijwilligers die er met passie vertellen over de onderzeeër en de schepen!! zeer leuk en leerzaam museum!!

Leuk museum

Leuk museum maar helaas minder interactief als de website doet beloven. Het besturen van een schip bestaat uit het bekijken van een film terwijl je op een stoel achter het bedieningspaneel zit. De windkracht van de radar is een blazer die in je nek blaast terwijl je de trap naar de bol beklimt. Dit vonden wij erg tegen vallen. Heel leuk om eens een onderzeeër van binnen te kunnen bekijken en er zijn nog 2 schepen waar je op kunt (1 daarvan is een restaurant) Verder nog een film over de marine en een grote tentoonstelling. Schip en werf hebben we niet bezocht. Alles ligt wel ver uit elkaar en door de vele trappen (vooral natuurlijk op de schepen en onderzeeër) helaas minder geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. Al met al toch een leuke middag hier door gedracht.

gezellig en kei leuk

no message

Mooi

no message

mooi

geweldig museum over de geschiedenis van onze belangrijkste defensie onderdeel.

Terug in de tijd

Interessant! Een onderzeeër van binnen bekijken en veel doedingen.