2 beoordelingen

Het Mantingerveld, 844 ha, ten noordwesten van Nieuw Balinge, ontwikkelt zich onder beheer van Natuurmonumenten geleidelijk van een versnipperd geheel tot één groot natuurgebied. Landbouwgronden worden afgegraven en omgevormd, heidevelden, stuifzandvlaktes, vennen en bossen opgeknapt en met elkaar verbonden. Er zijn drie wandelingen uitgezet, vanaf het dorpshuis van Nieuw Balinge (nieuwbalinge.nl maar ook een plattegrond te vinden via natuurmonumenten.nl) of de parkeerplaats aan de Mantingerdijk. Bezoek ook de tentoonstelling over het Mantingerzand in dat dorpshuis De Heugte(dorpshuisnieuwbalinge.eu).

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Lijsterstraat 7938 PK Nieuw Balinge (Drenthe)

Openingstijden

zonsopgang-zonsondergang

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

echt een geweldige route

wij hebben de vier kilometer gelopen . dat was zooo prachtig echt verschillende stukken landschappen hier kun je hele mooie foto's maken gaan zeker nog een keer lopen

Spelen en uitwaaien tussen de jeneverbesstruiken

Een heel mooi stukje Nederland om uit te waaien/wandelen. Te klein om in dit gebied een serieuze wandeling te ondernemen (20 km ), maar door de afwisseling in landschap zeker de moeite waard! Routes duidelijk aangegeven, mooie natuur. Wel wat druk bij mooi weer in het weekend.