2 beoordelingen

Proef de limburgse cultuur en ontdek de rijke geschiedenis van het zuiden. Laat je meevoeren naar een nabij of ver verleden. Of naar nog langer geleden. Beleef de wereld van kasteelbewoners, wandel in een stad met stadspoorten, kijk in de ogen van Romeinen en leef je in in de wereld van de prehistorische mensen. Het Limburgs Museum is anders dan andere musea. Er is altijd iets te doen en te ontdekken!

Draken!
Vanaf 23 april is de tentoonstelling Draken! te zien in het Limburgs Museum
Draken prikkelen onze verbeeldingskracht. Ze kunnen goed of kwaadaardig zijn, lief of dodelijk, mooi of lelijk, een monster of knuffel. Geloof jij erin? Alles wat je wil en moet weten over draken ontdek je in het Limburgs Museum!

Toegankelijkheidscheck

In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 50 ANWB Vrijwilligers het Limburgs Museum op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 7,3 en 7,8.

“Er waren rolstoelen te leen en zelfs een e-motion rolstoel. Deze hoef je praktisch niet te duwen! Ook voldoende aanwezig en direct bij de ingang te verkrijgen, zonder reserveren.”

(ANWB Vrijwilliger, november 2014)
Meer informatie over toegankelijkheidschecks?

Tickets met ledenvoordeel binnenkort verkrijgbaar.

Adres

Keulsepoort 5911 BX Venlo (Limburg)

Openingstijden

di t/m zo van 11:00 tot 17:00 uur.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

2 beoordelingen

algemeen

Heel goede vormgeving, zeker ook bij de wisseltentoonstellingen, geeft een goed totaalbeeld van de geschiedenis van Limburg, speciale aandacht voor kinderen, niet alleen bij de wisseltentoonstellingen, maar ook bij de vaste presentatie.

Sesamstraat

Erg leuke kindertentoonstelling over Sesamstraat, ze mogen overal mee spelen. De tentoonstellingen over ridders en jonkvrouwen, carnaval en het huishouden van vroeger zijn ook heel kindvriendelijk