1 beoordelingen

In het noordoosten van Limburg bevindt zich tussen de Maas en de Duitse grens Nationaal Park De Maasduinen. In dit 4500 hectare grote natuurgebied komen prachtige landschappen voor met veel bijzondere planten en dieren.

De diverse paden en routes laten de bezoeker kennismaken met de duinen van de Maas, die ook paraboolduinen heten vanwege de hoefijzervorm.

De beheerders werken hard om de natuur in topconditie te houden. Dat zijn Stichting het Limburgs Landschap, Gemeente Bergen, Staatsbosbeheer en particulieren. Er zijn diverse excursies en activiteiten mogelijk om aan deel te nemen.

Toegang mogelijk bv vanuit de dorpjes Afferden, Nieuw-Bergen en Well.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Bosserheide 5855 EA Well (Limburg)

Openingstijden

zonsopgang-zonsondergang

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Schitterend bezoekerscentrum

Tijdens ons weekendje Noord-Limburg hebben we een bezoek gebracht aan Nationaal Park De Maasduinen. We zijn gestart bij het centraal gelegen bezoekerscentrum, schitterend gelegen aan het Reindersmeer in Well. Wij en de kinderen hebben ons hier erg vermaakt. Er was zo veel te zien, aan het plafon lampen in de vorm van wolken en sterrenbeelden en zelfs de op de tafels stond allermaal informatie. We hebben een rondje Reindersmeer gelopen en zijn met het trekvlot over het meer naar de natuurspeelplaats gegaan waar de kinderen heerlijk konden ravotten. Afsluitend hebben we op het zwevende terras van het bezoekerscentrum nog een heerlijke pannenkoek en een lekkere ijscoupe gegeten. Kortom, een hele mooie en tevens leerzame dag in de natuur, een aanrader.