6 beoordelingen

Tussen Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het museumschip over het IJsselmeer. Maak een spannende tijdreis door deze Historische Driehoek. Gooi een schep kolen op het vuur of help met het sorteren van de goederen tijdens de speurtocht Stoomsafari. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Bekend is locomotief Bello, maar er zijn er meer! De stoomtramlocomotieven, houten rijtuigen en wagens worden gerestaureerd en rijden op de lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven.

Bello is 100 jaar!
De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de stoomtram in Nederland. De houten rijtuigen en 'vierkante' tramlocomotieven 8 van de Haagsche en 18 van de Gooische tram zijn heel bijzonder en wie kent Bello niet? In 2014 werd deze bekendste stoomlocomotief van Nederland 100 jaar!

Dagkaart Historische Driehoek (stoomtram, boot, zonder NS) volw. € 21,50 kind 4 t/m 12 jaar € 16,00 kind t/m 3 jaar gratis

Adres

Van Dedemstraat 1624NN Hoorn (Noord-Holland)

Openingstijden

zie website voor dienstregeling

Geopend

Geopend van 26 maart tot 18 november.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

6 beoordelingen

Stoomtrein

Erg leuk en leerzaam en je kan er ook nog in trouwen dat is wel een aanrader

Heel leuk uitje!

Dit is echt leuk! Een echte aanrader. Lekker een hele dag bezig. Ook de kids vermaken zich prima. Supergave dag gehad! Ik zeg doen!

Super dag

Wat een geweldige tour is dit!

Leuk om te kijken

Het leuke is dat je met de stoomtrein naar het open lucht museum in enkhuizen kunt gaan. Verder vond ik t persoonlijk te duur.

Westfriesland op z'n mooist

Vooral in april mei erg mooi i.v.m de bollenvelden in bloei

Stoomtrein hoorn medemblik

no message