1 beoordelingen

Eeuwenlang lag Schokland als een kwetsbaar eiland in de vaak onvoorspelbare Zuiderzee. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder maakt Schokland deel uit van het vasteland. Een eiland op het land.

Het voormalige eiland symboliseert de eeuwenoude strijd van de Nederlanders tegen het water. Het verhaal van de ‘Schokkers’ is slechts een klein deel van de geschiedenis. Op Schokland en in de directe omgeving zijn sporen van menselijke bewoning aanwezig die teruggaan tot ver in de prehistorie. Schokland is in 1995 als eerste Nederlandse monument door de UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse werelderfgoed vindt u Museum Schokland. De historische kerk uit 1834 en de opvallende houten museumgebouwen vormen een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder. Een bezoek aan Museum Schokland is een bijzondere ervaring. Als u uw ogen sluit en u hoort de wind waaien, ziet u het woest water bijna voor u. Het museum ligt op de Middelbuurt, één van de drie laatste woonterpen op Schokland.

Toegankelijkheidscheck
In oktober en november 2014 checkten én adviseerden 46 ANWB Vrijwilligers het Museum Schokland op het gebied van toegankelijkheid en gastvrijheid voor minder mobiele bezoekers. De rapportcijfers hiervoor komen uit op gemiddeld 6,8 en 7,5. “De meeste informatiebordjes zijn ook vanuit rolstoel goed te lezen en de toiletten zijn ruim en voorzien van beugels. Er zijn buiten veel bankjes om even uit te rusten, vooral in het bovengedeelte.” (ANWB Vrijwilliger, november 2014)

voor actuele prijzen zie de website

Adres

Middelbuurt 8319AB Schokland (Flevoland)

Openingstijden

Voor actuele openingsdata en -tijden zie de website

Gesloten op 1 januari en 25 december.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

leuk museum

Schokland is onwijs mooi om te lopen. Mooi klein romantisch kerkje midden op het dorp. Vonden alleen het museum wat tegen vallen. veel kijken en weinig te doen. Wij houden persoonlijk van iets interactiever.