1 beoordelingen

Het Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en het vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven en ontdekken.

In het museum wordt het verleden gepresenteerd in afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid. De Gouden Eeuw, Victorie! en Portret van Alkmaar belichten de roemrijke stadsgeschiedenis. Het museum biedt daarnaast een verrassende presentatie van haar fraaie collectie Bergense School. Deze tentoonstelling laat de hoogtijdagen van het Noord-Hollands expressionisme zien in brede context. De veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Alkmaar aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

Kijk op de website voor actuele toegangsprijzen.

Adres

Canadaplein 1811KE Alkmaar (Noord-Holland)

Openingstijden

voor actuele openingsdagen en -tijden zie de website

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Unieke tentoonstellingen

Onverwacht mooi en van hoge kwaliteit zijn de tentoonstellingen in dit museum. Elk half jaar komen ze met een nieuwe tentoonstelling, de ene keer over de Bergense School, dan weer de Gouden Eeuw. Zo verzorgd, zo compleet, ik ga er elke keer voldaan vandaan. En heel gastvrij.