0 beoordelingen

Vijfentwintigduizend vierkante meter wandelterrein met 30 schitterend aangelegde tuinen. De Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart bieden een overzicht van tuinarchitectuur van 1924 tot heden. Mien Ruys, 1904-1999, experimenteerde hier met vormgeving, plantencombinaties en materialen. In de Tuinen wordt nog steeds geëxperimenteerd.

Sinds 2004 hebben tien van de tuinen de status van rijksmonument verworven. Het gehele complex is gemeentelijk monument. Naast de 30 tuinen is er een Kennishuis waar u informatie vindt over Mien Ruys en de tuinen. Daarnaast is er een plantendatabank met uitgebreide informatie over alle aanwezige planten. Er is een plantenverkoop aanwezig met een wisselend assortiment sterke vaste planten en siergrassen.

Bij aankomst in het Theehuis of na afloop van uw wandeling kunt u in het Theehuis terecht voor een bakje koffie of thee met iets lekkers. Ook kunt u hier lunchen. Er is een boekenkast aanwezig met informatie over verschillende onderwerpen. In de overige gebouwen zijn jaarlijks wisselende exposities te zien.

Voor kinderen is er een leuke ontdekkingstocht ontwikkeld. Zo kunnen ze op een leuke en uitdagende manier de Tuinen ontdekken, met na afloop een leuke verrassing. Er is een hut op palen waarin je gezellig kunt spelen. Daarnaast zijn er in het Theehuis en het Kennishuis een aantal leuke kinderspelletjes.

Volwassenen € 8,00
Kinderen 4 t/m 14 jaar € 3,50
Kinderen tot 4 jaar gratis
Donateurs gratis

Adres

Moerheimstraat 7701 CG Dedemsvaart (Overijssel)

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag 10:00 - 17:00 uur.
Zondag 12:00 - 17:00 uur.

Op maandagen gesloten, met uitzondering Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag. Op deze dagen geopend van 12.00 - 17.00 uur.

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

0 beoordelingen