Koop een ticket voor Bataviawerf van € 11,00 voor € 7,70

4 beoordelingen

Beleef de 17de eeuw op de Bataviawerf! Bezoek de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia en luister naar de mooiste verhalen over het leven aan boord, de VOC en zeeheld Michiel de Ruyter.

Vrijwilligers nemen je mee in een gepassioneerde rondleiding over de Batavia, vol wetenswaardigheden, achtergronden en grappige details uit vroeger tijden. De vele kanonnen die de Batavia rijk is, de kombuis, de Grote Kajuit voor de elite aan boord en ‘het gemak’ waartoe het scheepsvolk veroordeeld was. Slechts een greep uit de te bezichtigen onderdelen van het schip waarmee het zeemansbestaan tot leven komt.

Op de werf wordt in verschillende ambachtelijke werkplaatsen gewerkt aan het onderhoud en de bouw van de schepen. In de beeldsnijderij worden de voor VOC-schepen zo belangrijke ornamenten en snijwerken met de hand gemaakt. Alle spijkers, scharnieren, lantaarns worden op ambachtelijke wijze vervaardigd in de smederij. De zeilmakerij zorgt voor de zeilen van de Batavia en in de tuigerij wordt de tuigage voor het schip geprepareerd.

Je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken en de scheepsbouw en de sfeer van de 17de eeuw zelf ervaren en beleven. Zo kun je in de smederij zelf een spijker maken, in de beeldsnijderij kun je een gipsen kopje uithakken en sla je eigen springtouw op de lijnbaan. Sluit aan bij een lezing voor diepgang in een bepaald onderwerp of ga met het hele gezin op ontdekking over de werf en het schip middels een speurtocht! Zo maar een greep uit de vele activiteiten die je zelf kunt doen op de werf. In de werfwinkel kun je aansluitend terecht voor handgemaakte souvenirs, boeken, spellen en leuke aandenkens aan je bezoek.

Leden
vanaf 13 jr € 11,- voor€ 7,70
4 t/m 12 jr van € 5,50 voor€ 3,85
65+ van € 9,- voor€ 6,30
Bestel tickets

Bestelvoorwaarden

De tickets zijn e-tickets die direct toegang geven tot Bataviawerf. Klik hieronder op 'bestel' en betaal gemakkelijk via internetbankieren. Na betaling ontvangt u binnen 5 a 60 minuten per e-mail de e-tickets. Deze dient u te printen en mee te nemen naar Bataviawerf. Bent u niet in de gelegenheid om online te bestellen? U kunt de tickets ook verkrijgen in een ANWB winkel.

Voorwaarden

Op reeds gekochte tickets wordt geen restitutie verleend. Niet geldig i.c.m. andere kortingsacties. Tickets zijn niet in te wisselen voor contanten en/of abonnementen. De tickets zijn niet om te wisselen voor tickets die geldig zijn in een ander seizoen/periode. De korting is gebaseerd op de reguliere kassaprijs. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 3 september 2017.

Geldigheid

Tickets met korting kunnen alleen bij de ANWB besteld worden tot en met 31 augustus 2017. De tickets zijn geldig voor een bezoek t/m 3 september 2017.

Adres

Oostvaardersdijk 8242PA Lelystad (Flevoland)

Openingstijden

dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Parkeren

Betaald

Plan route

Contact

4 beoordelingen

Nogal saai

We hadden ons er veel van voorgesteld. Sinds we in Lelystad wonen, willen we er naar toe. Nu was het eindelijk zover. Helaas viel het nogal tegen. Onze zoon van 6 had zich er op verheugd, maar de rondleiding was langdradig en niet goed te verstaan. Er was te weinig te doen voor kinderen. Een gemiste kans want zo'n schip spreekt kinderen al erg tot de verbeelding.

Prachtige lokatie

Ik ben al donateur sinds de kiellegging van de Batavia, en het was schitterend om te zien hoe dit schip stap voor stap werd gebouwd. Met hetzelfde genoegen volg ik nu de Zeven Provinciën. Er is ook altijd veel te zien en te beleven, ook mijn kleinkinderen gaan altijd graag mee.

Mooi

no message

Schitterend als je van geschiedenis houdt

En leuk om te combineren met shoppen in Bataviastad!