1 beoordelingen

Er starten verschillende wandel- en fietsroutes, tal van excursies en andere activiteiten. In het bezoekerscentrum is ook horeca te vinden met een wijds uitzicht over de plassen vanaf het terras. En je vindt er een infobalie, winkel en een film- en vergaderzaal.

Verkoop geweien

Elk jaar is er veel vraag naar stangen en geweien van edelherten uit de Oostvaardersplassen. Ze zijn vanaf begin juli te koop in het Buitencentrum, zo lang de voorraad strekt. De prijs varieert van ca. € 25 tot € 100 en is afhankelijk van gewicht en grootte van de stangen en of het een losse stang of setje is.
Tussen februari en april verliezen mannelijke edelherten hun gewei, elk jaar weer. De boswachters verzamelen de afgeworpen stangen voor wetenschappelijk onderzoek. Ze worden gemeten, gewogen en er worden monsters van genomen.

Excursies
Het hele jaar door zijn er excursies in de Oostvaardersplassen. Voor groepen bestaat de mogelijkheid voor excursies op afspraak. Er zijn twee startpunten: Buitencentrum Oostvaardersplassen en Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders in Almere. Klik HIER voor een overzicht van de excursies.

In de winter worden extra delen van de bossen rond de Oostvaarderplassen opengesteld voor de grazers. Toegang voor bezoekers is dan beperkt. De gewijzigde openstelling wordt ter plaatse met bebording aangegeven. Observatiehut de Schollevaar is wel open en te voet bereikbaar vanaf het buitencentrum. Staatsbosbeheer organiseert deze periode ook excursies vanuit Lelystad en vanuit Almere.

Er zijn geen prijzen bekend.

Adres

Kitsweg 8218AA Lelystad (Flevoland)

Openingstijden


apr t/m okt: di t/m zo 10:00-17:00 uur;
nov t/m mrt: di t/m vr 10:00-16:00 uur, za en zo 10:00-16:00 uur

Gesloten op 25 dec en 1 jan.
26 dec geopend van 10:00-17:00 uur, 31 dec van 10:00-16 uur

Parkeren

Gratis

Plan route

Contact

1 beoordelingen

Ruige natuur in een notendop

Aan volgels, reeen, paarden, eenden, kikkers en uitzichtpunten geen gebrek. De informatievoorziening is goed en men denkt met je mee over wat je kan bezoeken.